Deák Bill Gyula rákos felesége elutasította a kemoterápiát

Deák Bill Gyula koncert, Volt fesztivál 2019
Vágólapra másolva!
Az év elején már másodjára diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot Deák Bill Gyula feleségének mellében. Marika márciusban egy többórás operáción esett át, amelynek során kivették a tumort. Nemrég pedig kontrollon járt, ahol az orvosa kemoterápiát javasolt, ám ő nem vállalta a kezelést.
Vágólapra másolva!

A bluesénekes feleségének először tizenkét évvel ezelőtt kellett szembenéznie a gyilkos kórral. Akkor Marika jobb mellében találtak rosszindulatú daganatot, amit az orvosok azonnal el is távolítottak. Az operációt követően kemoterápiára és sugárkezelésre is szükség volt, ami akkor nagyon megviselte az asszonyt, Deák Bill pedig annyira aggódott élete párjáért, hogy szívrohamot kapott. A múlt sajnos megismételte önmagát: az év elején ismét daganatot találtak az énekes nejének szervezetében.

Deák Bill Gyula Fotó: Major Kata - Origo

– Nagyon megijedtünk, mert tudtuk, mi vár ránk. Március negyedikén műtötték meg Marikát, aki néhány nap után már haza is térhetett. Fizikálisan azóta jól érzi magát, csak ezt a meleget viseli nehezen a tüdőbetegsége miatt. Szegény elég sokat fullad, de így is viszi a háztartást – mondta a Blikknek Deák Bill Gyula, aki elmondta, a felesége azóta is kezelés alatt áll, rendszeresen jár vizsgálatokra.

A legutóbbi kontrollon a kezelőorvos azt tanácsolta, a gyógyulás érdekében kezdjen el egy kemoterápiás kezelést, ám az asszony erről hallani sem akar.

– Alá kellett írnia egy papírt, hogy az orvosi javaslat ellenére sem kéri a kemót és a sugárterápiát - mondta nagyot sóhajtva a legfeketébb hangú fehér énekes, a magyar blueskirály, aki nem is tagadja, hogy nagyon aggódik kedveséért. - Most gyógyszereket kap, és bízunk benne, hogy ezek segítenek majd.