A hétvégén lezárul egy fejezet a magyar rockzene történetében. A zenekar hatvan évét egy háromnapos fesztivállal ünnepli és zárja egyben: ünnepi búcsút vesz a közönségétől, hiszen ez az utolsó koncertjük.

Eljött a búcsú ideje. Ezt mi is tudjuk. Miután Mihály Tamással, majd Benkő Lacival és végül tavaly Mecky halálával a zenekar két fősre csökkent, ki kell jelentenünk: itt a vége. Nincs többé Omega – szögezte le az Omega menedzsere, Trunkos András.

Azonban szeretnék megadni a módját annak, hogy lezárják a zenei pályafutásukat, ezért tart három napig a fesztivál, ahol a zenekar pályafutását idéző zenészek, barátok lépnek majd fel. A két még élő tag, Debreczeni „Ciki" Ferenc, és Molnár „Elefánt" György is színpadra lép a fesztiválon.

Egy ősbemutatót is láthatnak majd a kedves, és kitartó zenekari rajongók, ugyanis színpadra visszük az Omega Testamentum Orchestrát, mely produkcióért én vagyok a felelős, és fel is lépek pénteken – tette hozzá Ciki, aki az Omega 60 éve alatt a doboknál ült.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Matthias Hiekel

Molnár György azonban nagyon nincs jól, egészsége újra cserben hagyta, amikor nemrégiben kiújult a hólyagrákja, valamint kétoldali vesemedence gyulladást is diagnosztizáltak nála, amitől hol lázas, hol nem.

Ezzel együtt Elefánt nem csak hogy tiszteletét teszi a búcsúkoncerten, hanem színpadra is lép.

Omegásként biztosan utoljára állok színpadra. Az, hogy egyébként is utoljára, az az állapotomtól függ

– fűzte hozzá Molnár György a Borsnak.

"Kóbor János nélkül nagyon nehéz lesz!" – folytatta Trunkos. És biztosan mondhatom, hogy a zsebkendők is elő fognak kerülni, mert az átállásokban emlékezünk az elhunytjainkra, így Kóborra is: videókkal, koncertrészletekkel. Az Omega közösségtől való végső búcsúban tehát a színpadon is megelevenedik Mecky alakja, ahogy a szakralitás is: nagy erők fognak találkozni – fejezte be végül a csapat menedzsere.