Diana hercegnő testőre: Ha én vagyok aznap szolgálatban, még mindig élne

Diana hercegnő
Princess of Wales Diana waves to the crowd, 27 January 1988, during her visit to the Footscray Park in suburb of Melbourne. / AFP PHOTO / PATRICK RIVIERE
Vágólapra másolva!
Diana hercegnő tragikus halála az egész világot sokkolta 1997-ben. Most az egykori testőre mesélt arról, hogy ha aznap szolgálatban van, akár a hercegő életét is megmenthette volna. 
Vágólapra másolva!

Diana hercegnő egykori testőre, Lee Samsum elmondta, hogy ő mindig ragaszkodott ahhoz, hogy minden utasnak a kocsiban be legyen kapcsolva a biztonsági öve. Aznap azonban mikor a halálos baleset történt, Diana hercegnő nem Samsunnal utazott, hanem egy másik testőrrel - írja a The Sun.

"Én is lehettem volna abban a kocsiban. Igazából sorsot húztunk Trevorral, hogy eldöntsük, ki kíséri el Dianat Párizsba azon a hétvégén.

Végül ő nyert. Amikor megtudtam, hogy a nem kapcsolták be a biztonsági övet, rögtön tudtam, miért nem élték túl. Én mindig ragaszkodtam hozzá. Ha én lettem volna azon a napon szolgálatban, Diana még mindig élne."

Forrás: AFP/Patrick Riviere

Az egykori testőr azt is elárulta, hogy a királyi családnál kötelező volt a biztonsági öv állandó bekapcsolása, így teljesen érthetetlen számára, hogy miért nem volt senki öve bekapcsolva a kocsiban.