Sok világsztár vallotta be, hogy valamilyen drogos, alkoholista, vagy legalábbis az volt. A borzalmas halált halt Anne Heche esetében már nem tudtak időben segíteni sem a hozzátartozói, sem az orvosok, de vannak nála szerencsésebbek, akik valahogy túlélték az önpusztító életvitelt, de még mindig küszködnek a függőségeik miatt. Példaképnek nehezen tekinthetők, bár gyakran megpróbálják eljátszani, hogy azáltal, hogy beszélnek róla, valamiféle erény minden emberi gyengeségük. Sokszor az a néző érzése, hogy olykor szinte dicsekedtek azzal, hogy drogoztak. Persze az is nyilvánvaló: például gyereksztárként a hollywoodi világba bekerülni és akkor függővé válni nem a gyerek felelőssége, hanem az őt körülvevő felnőtteké.

Kit Harrington

A Trónok harca sztárjáról senki nem gondolná, de ő maga is szembenézett az alkoholproblémával, mely súlyos depressziójának egyik következménye volt. 2019-ben döntött úgy, hogy elvonóra megy és az alkoholizmustól és az önpusztító gondolatoktól jutott el a józanságig, mielőtt Rose Leslie-vel belevágtak a családalapításba.

Kit HarringtonForrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez


Drew Barrymore

Kislányként csöppent a filmes világba, ezért már gyerekként szembekerült az alkohollal és a drogokkal is. Kilencévesen már kipróbálta az alkoholt, három évvel később a kokaint. Még tizennégy sem volt, amikor a People magazinnak saját szavaival mesélte el szomorú történetét. Sok szenvedés árán úgy tűnik, hogy végleg letette a drogokat, ma már 47 évesen két gyerek édesanyja és karrierje is töretlen, 2020 óta saját talkshow-t is vezet a CBS csatornán.

Drew Barrymore az E. T. című filben és mostanságForrás: Northfoto, Getty Images

A cikk folytatásáért lapozzon!