Galambos Erzsi megbánta, hogy elvált harmadik férjétől

Galambos Erzsi portrék
Nagyon szereti
Vágólapra másolva!
Galambos Erzsi és Petrovics Emil 1963-tól 1984-ig voltak házasok, a zeneszerzővel a Petőfi Színházban találkoztak.
Vágólapra másolva!

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő háromszor ment férjhez. Először Nagy Attila színésznek mondta ki az igent, és másodjára is az egyik pályatársára, Perlaki Istvánra esett a választása. Harmadik férjét, a kétszeres Kossuth- és kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerzőt 30 éves korában ismerte meg.

Amikor Galambos Erzsit felvették a Petőfi Színházhoz, Petrovics Emil volt az intézmény zeneigazgatója és karmestere. A Hét pofon című előadás hozta össze őket.- A végén azt mondta nekem: "Maga milyen jól énekel". Mire én azt válaszoltam: "Karmester úr, nekem ezt még soha senki nem mondta". Így kezdődött a szerelmünk, a közös életünk - idézte fel kapcsolatuk kezdetét a Best magazinban.

Fotós: Csudai Sándor - Origo

Galambos Erzsi két dolgot bánt meg életében: azt, hogy annak idején, amikor Várkonyi Zoltán a Vígszínházba hívta, nemet mondott neki, és azt, hogy 1982-ben, húsz év után elvált Petrovics Emiltől.-

Sajnos Emil 2011-ben tíz nap alatt ment el, de ránézek a lányunkra, és őt látom benne, így örökre itt maradt velünk" - tette hozzá.