Kiderült, miért halt meg Vajna Tímea barátja 41 évesen

Darius Campbell Danesh a Pop Idolban
Vágólapra másolva!
Nagyjából egy hónap után kiderült, hogy 41 évesen mi okozta a halálát Darius Campbell Danesh skót énekesnek, Vajna Tímea jó barátjának.
Vágólapra másolva!

A dél-minnesotai regionális orvosszakértői hivatal megállapította, hogy Darius Campbell Danesh halálát klóretán belégzése okozta: a boncolásnál annak mérgező hatására, illetve fulladásra utaló nyomokat találtak. (Az énekesre augusztusban találtak rá holtan minnesotai lakásában, a körülményekről itt írtunk hosszabban.)

A klóretánt vagy etil-kloridot cseppfolyósított formában helyi érzéstelenítőként alkalmazzák, Campbell Danesh a család szerint egy korábbi sérülés miatt használta fájdalomcsillapítóként. Az énekes 2010-ben szenvedett autóbalesetet, azóta pedig folyamatosan fájt a nyaka – a műtétet azonban visszautasította, mivel féltette a hangszálait.

Darius Campbell Danesh a Pop Idolban Forrás: ITV

Campbell Danesh harmadik lett az American Idol brit megfelelőjében, a Pop Idolban, Colourblind című száma pedig az első helyig jutott a brit slágerlistán. A West Enden is több produkcióban játszott – a Chicagóban például America Ferrera oldalán tűnt fel –, de pár filmben és sorozatban szintén számítottak rá, többek között a Hotel Babylonban és a Hollyoaksban láthattuk. Az énekest többek között Vajna Tímea is gyászolta.