Megfogadta az állatorvos tanácsát Forró Bence

Vágólapra másolva!
A Duna műsorvezetője betartja a felelős állattartás aranyszabályait: kutyája, Hugo minden oltást megkapott, regisztrált chippel rendelkezik és ivartalanításon is átesett. A Család-barát adásában szakértő is alátámasztotta, hogy ezeket el kell végeztetnie egy lelkiismeretes gazdinak.
Vágólapra másolva!

Lassan három éve Forró Bence családjának része Hugo, a bokszer, akit még kölyök korában vettek magukhoz feleségével. Újdonsült és felelős gazdaként első dolga volt utána olvasni a választott fajta szükségleteinek, hogy pontosan mennyi mozgásra, milyen ellátásra, táplálásra van szüksége ahhoz, hogy jól fejlődjön. Rendszeresen konzultáltak állatorvossal is, akitől Hugo megkapott minden kötelező oltást, majd idővel az ivartalanítását is elvégezte. Mivel a tévés tisztában van azzal, hogy megosztja az embereket ez a kérdés, a Család-barát szakértőjétől kért iránymutatást a témában.

Forró Bence Hugo Forrás: instagram.com/benceforro

„Az állatorvosi praxisok leggyakoribb műtéti típusa az ivartalanítás. Minden esetben javaslom a kutyák és macskák esetében, mert a műtéti kockázat mind a hímek, mind a nőstények esetében minimális. Ez a felelős állattartói magatartás egyik alappillére” – mondta Dr. Faluvégi András, a Család-barát egyik állandó állatorvos szakértője, aki szerint Forró Bence és családja bölcs, előrelátó döntést hoztak azzal, hogy Hugót ivartalanították, mert a nem kívánatos szaporulat megakadályozásán túl a daganatos betegségek kockázatát is csökkentették kedvencüknél.

Család-barát - szórakoztató, közérdekű tartalmakkal, sztárvendégekkel és állandó szakértőkkel minden hétköznap 8:35-től a Dunán!