Már tízéves korában eldöntötte, hogy bekerül a „dobozba", vagyis televíziós lesz Rózsa György. A legendás műsorvezető az Önök kértékben elevenítette fel ezt a momentumot. Pályája kiemelkedő állomásairól is beszélt a műsorban, többek között arról, miért ő kapta meg Vitray Tamás után az országos ismertséget hozó Kapcsoltam című vetélkedő vezetését.

Közelgő 75. születésnapján köszöntötték az Önök kérték keddi adásában Rózsa Györgyöt, aki több évtizedes televíziós pályafutása fontos műsorai mellett a kezdetekről is beszélt. „Igaz, hogy 56 éve vagyok tévés, de fejben már korábban is az voltam. Tízéves koromban lett televíziónk, akkor határoztam el, hogy én is bekerülök a varázsdobozba" – árulta el az Önök kérték műsorvezetőjének, Bényi Ildikónak. Már az egyetem ideje alatt is dolgozott külsős munkatársként a televíziónak és bár gyerekműsorokat már évek óta készített, országosan a Kapcsoltam című vetélkedő tette ismertté.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Vitray Tamás azt mondta, azért adta nekem a műsort, mert kamera előtt is majdnem úgy viselkedtem, mint az életben

– mesélte a kivételes lehetőségről. Hazánk első telefonos vetélkedője 1979-ben indult Vitray Tamás vezetésével, és tíz évet élt meg. Bár Rózsa Györgynek nagy élmény volt vasárnap esténként a fél országgal a televízió előtt ülni, pályája legkiemelkedőbb műsorának mégis az 1982-ben indult Leg...leg...leg...-et tartja, mert az saját ötletéből született.

Az Önök kérték teljes adása, benne két archív felvétellel Rózsa György pályafutásából, itt nézhető újra.