A maga idejében igen merész és formabontó volt a Skins című sorozat, amelynek eredeti, brit verziója kultikussá is vált, az amerikai változat azonban túl sok volt a helyi közönségnek, csupán egy évadot ért meg. A szériában a botrányos témák mellett a rengeteg meztelenséget és szexet is sokan kifogásolták – de azért mutatunk pár képet. Nézze meg galériánkat is!

Ha merész tinisorozatokról van szó, a legtöbb nézőnek ma már valószínűleg az Eufória jut eszébe, de a maga idejében a Skins is legalább akkorát robbant Nagy-Britanniában. A széria egy csapat tinédzsert mutatott be, azok minden problémájával együtt – így a szexuális életükről éppúgy szó esett benne, mint például étkezési zavarokról, a droghasználatról, az iskolai bántalmazásról vagy épp a halállal való szembenézésről.

Egymás hegyén-hátán a Skins szereplői. Kattintson a képre meztelen képekért!Forrás: E4
Ismerkedés a Skinsben. Merészebb fotókért kattintson a képre!Forrás: E4

A brit tinisorozatok addig legfeljebb csak érintőlegesen foglalkoztak hasonló témákkal, ráadásul a Skins nemcsak a tartalmát, hanem a szerkezetét tekintve is újító volt, a szereplők ugyanis állandóan változtak benne.

Képgalériáért kattintson a fotóra!

Az eredeti hat évadban kétévente lecserélték a színészgárda nagyját, ami több fiatalnak is lehetőséget nyújtott: Dev Patel például itt kapta az első szerepét a Gettómilliomos előtt, ahogy a ma már jól ismert Nicholas Houlttal szintén találkozhattunk a sorozatban.

A Skins végül nemcsak a közönség, de a szakma egy részét is meggyőzte: már az indulása utáni évben BAFTA-díjat nyert, később pedig a Monte Carló-i televíziós fesztiválon is jelölték a fődíjra, több más elismerés mellett. Az amerikai verzió már nem volt ilyen sikeres, arról a következő oldalon olvashat.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!