Facundo Arana: A legjobb barátom mentette meg az életemet

Vad Angyal, sorozat, szappanopera, telenovella, Facundo Arana, Lékai-Kiss Ramóna, Kiss Ramóna, sajtótájékoztató, sajtóesemény, 2022.10.06., Budapest, Dancing with the Stars világsztár vendégének Meet&Greet esemény, The Ritz-Carlton
Facundo Arana
Vágólapra másolva!
Tizenöt év után is hihetetlenül szerelmes a feleségébe és nagyon boldog, hogy színész lehet. Natalia Oreirót egy hurrikánnak tartja, néha keresik egymást. Először jár Magyarországon a Vad angyal és a Yago sztárja, szombat este a Dancing with the Starsban lesz zsűritag.
Vágólapra másolva!

Először jár Magyarországon?

- Igen, és nagyon hálás vagyok a meghívásért. A TV2 huszonöt éve működik, és részben azért is hívtak meg, mert én a telenovellákon keresztül én is része voltam ennek az időszaknak. Zsűritag leszek a Dancing with the Starsban. Úgy éreztem, hogy ez egy szórakoztató program lesz, és megtiszteltetés, hogy két hétre hívnak. Amúgy a környéken sem jártam sokat, Szlovákiában voltam tavaly, illetve Oroszországban, de már régen, 2014-ben.

Facundo Arana Fotó: Csudai Sándor - Origo

Elmondta, hogy naplementében sétált, látta a Budai Várat, a Parlamentet. Megismerték az emberek az utcán? A Vad angyal egykor milliós nézettséggel ment.

- Igen, páran megállítottak, de sok idő telt el a telenovellák óta. Sokan eleve nem számítanak arra, hogy majd pont én sétálok el előttük, és ha megtörténik, még össze kell kötni ezt az ötvenes férfit azzal a huszonöt éves fiatalemberrel, aki voltam.

Buenos Airesben zavartalanul sétálgathat?

- Igen, és megállok mindig, ha valaki kéri. Simán felszállok buszra és metróra is, ha úgy adódik. Ott persze mindenki felismer, olyan vagyok sokaknak, mint egy unokatestvér. A covid alatt persze könnyebb volt elvegyülni, a maszk sokat takart.

Lékai-Kiss Ramónával Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha már említette a covidot, a járványt nagyobb veszteségek nélkül sikerült átvészelni?

- Igen, nagyon szerencsések vagyunk, főképp azért, mert igen összetartó család a miénk. Nagy házunk van Tigrén, Buenos Airestől negyven percre, van hozzá nagy kert, állatok, mindig volt mit csinálni a karantén alatt. Volt persze olyan időszak, amikor rettentően borúsan láttunk mindent, sokan meghaltak, és a legjobb barátom is borzalmas állapotba került.

Ő diagnosztizálta a betegségemet, megműtött, limfómával küzdöttem. A covidjárvány alatt Javier annyira rossz állapotban volt, hogy behívtak, hogy búcsúzzunk el tőle... de Istennek hála, túlélte. Most egyik gyermekem keresztapja.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mennyi ideig nem tudott dogozni?

- Egy éven át nem volt munkám a koronavírus miatt. De így is szerencsésnek érzem magam, mert egészségesek voltunk, és ki tudtuk fizetni az ételt és a számlákat. Persze tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokan voltak, akik abból a pénzből vettek élelmiszert, amit előző nap kerestek. Mivel nem volt a koronavírus miatt bevételük, nem volt mit enni...

De volt egy olyan alapítvány, amely például azzal foglakozott, hogy élelmiszert osztott olyan színészeknek, akiknek nem volt semmi bevételük a vírus miatt. Nagyon sok hősiességgel, önfeláldozással, nagyvonalúsággal találkoztunk azokban az időkben. Orvosok, akik naponta megküzdöttek ezzel a láthatatlan ellenséggel... miközben szörnyű halálozási adatok voltak. Nagyon sokan hősiesen dolgoztak, amit el kell ismerni.

Lékai-Kiss Ramóna, Facundo Arana Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kicsit vidámabb téma... három gyereket nevel a feleségével. Őt hogyan ismerte meg?

- 2007-ben történt, akkor ismerkedtünk össze, de valójában már sok évvel korábban ismertem – hiszen ő népszerű modell volt már Argentínában. Pontosabban szólva, tudtam, ki ő, de nem mutatták be nekem korábban. Viszont azon a napon, amikor végre bemutatkoztam neki egy összejövetelen, azt hittem, meghalok.

Szerelem első látásra?

- Annál is több. Nehéz leírni azt, amit éreztem. Beleszerettem azonnal. Aznap nem mertem elkérni a telefonszámát, annyi merszem volt csak, hogy megadtam neki az enyémet. Azt mondtam neki, hogy hívjon, ha gondolja, én nagyon nagy örömmel találkozom vele. Aztán, istennek hála, felhívott, és pedig akkor azt mondtam nemi, hogy találkozom vele, de nem azért, hogy megigyunk egy italt, hanem azért, hogy családot alapítsunk. Éreztem, hogy megtaláltam őt, abban a pillanatban, amikor megismertem.

Jóban van Natalia Oreiróval, a Vad angyal másik sztárjával? Az interjú folytatódik, lapozzon!