Vágólapra másolva!
Idén ötvenéves a Magyar Televízió animációs tévésorozata, a Frakk, a macskák réme, amely máig nagy népszerűségnek örvend. A rajzfilm egyik szinkronhangja, Pusztaszeri Kornél az M5 kulturális csatorna műsorában arra adott választ, mi lehet a mese titka.
Vágólapra másolva!

Papírkivágás technikájával készült el, és a rendezők mozgatásával kelt életre Frakk, Lukrécia és Szerénke, valamint Károly Bácsi és Irma néni.

A Frakk, a macskák réme szereplőinek történetein generációk nőttek fel az elmúlt fél évszázadban,

miközben olyan legendás szinkronhangokat hallgathattak, mint Szabó Gyula, Schubert Éva vagy Váradi Hédi.

Egy epizódszerepben Pusztaszeri Kornél is feltűnt, akit még főiskolás korában választottak ki a rajzfilmsorozat gazdátlan foxijának szerepére – minderre az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában emlékezett vissza.

a Frakk gyerekkorom meghatározó meséje volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy egy nap az én hangomon szólal majd meg egy karaktere. Megdöbbentett, hogy ekkora sikere van, hogy felnőtt létemre még szinkronizálhatok benne, miközben a 70-es évek elején indult. Akkoriban még úgy készültek a rajzfilmek, hogy először a szinkronokat vették fel, és azok alapján tervezték meg aprólékosan, filmkockánként a jeleneteket. Így még a szájmozgás is hiteles tudott lenni" – mesélt a kulisszatitkokról a színművész, aki Pumukli, Martin Lawrence és Jackie Chan állandó magyar hangjaként is hallható.

Pusztaszeri Kornél szerint a rajzfilm sikere abban rejlik, hogy őszinte és emberi figurák, illetve helyzetek jelennek meg benne, és megerősíti az emberekben azt a gondolatot, amire számtalan mese épül: a jó mindig győz, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését.

Frakk, a macskák réme idén ötvenéves Forrás: Youtube

A teljes beszélgetés újranézhető a Librettó Médiaklikk-oldalán.