Elkészült Kóbor János emlékszobra

Kóbor János egész alakos fotó énekel énekes ÉPÜLET évforduló FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS jubileum KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása közönség megalakulás mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ művész MŰVÉSZET rajongó SZEMÉLY színpad TÁRGY ÜNNEP ünnepel zenész
Budapest, 2012. október 6. Kóbor János, az Omega együttes énekese a zenekar megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012. október 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Szombaton került végső helyére az a féldombormű Kóbor Jánosról Bátaszéken, ahol az Omega frontembere gyermekkorát élte, amit Túri-Török Tibor muzeológus, Podmaniczky-díjas szobrász készített.
Vágólapra másolva!

Szombaton délben emlékeztek meg Kóbor Jánosról a bátaszéki Nagyboldogasszony-templomban, majd 13:00 órakor a Sóház utca 1. szám alatti háznál – amely nagyszüleinek háza – volt. A szobor avatására rengeteg embert vártak.

Forrás: Bors

A Bors megkereste Túri-Török Tibor szobrászt, aki elmondta, ő készítette az összes féldomborművet, amelyeket egy vándorkiállításon is megnézhettek a kíváncsi rajongók. "Trunkos Andrásnak, az Omega menedzserének van egy vándorkiállítása. Oda készítettem én a zenészeknek féldomborműveket. Kóbor Jánosról 3 db készült. Készült egy szemüveges változat, ami sztereotíp volt Kóbornál és készült egy szemüveg nélküli változat is. Szentesen volt egy állomása a vándorkiállításnak, ahol otthagytak egy róla készült szobrot" – mesélte a szobrász, aki azt is hozzátette, hogy ebben az esetben gyorsan kellett cselekedni.

Ahhoz, hogy sokáig megőrizze állapotát, spanyol művészkerámiából készült, amely ritkaságszámba menő anyag. Redukciós eljárással van bronzozva" - árulta el.