Meghalt Parkinson-kórban a legendás zenész

Eight-year-old shot dead in favela SOCIAL ISSUES CRIME COMPANY Demonstrations ---
23 September 2019, Brazil, Rio de Janeiro: A woman places a candle in memory of the little child Agatha. In response to the death of eight-year-old Ágatha Sales Felix, hundreds of people in Rio de Janeiro protested against police violence. The girl was travelling with her mother in a van in a slum area when a military policeman accidentally shot the child in the back from behind, according to Brazilian media. Photo: Pedro Prado/
Vágólapra másolva!
A Grammy-díjas zenészt, Jeff Cookot 73 éves korában legyőzte  Parkinson-kór és meghalt. 
Vágólapra másolva!

Jeff Cook kiemelkedő sikereket ért el a country zene területén, az ő nevéhez fűződik az Alabama zenekar megalapítása is. Az Alabama zenekarban Jeff Cook gitározott, hegedült és énekelt is. A banda 1980 és 1993 között minden évben legalább egy dalával vezette a countrylistát, legnagyobb slágerei a Love In The First Degree, a Feels So Right, a Tennessee River és a Mountain Music voltak, 1982-ben és 83-ban pedig több Grammy-díjat nyertek. A zenész halálát a zenekar képviselője jelentette be a közösségi oldalán.

Forrás: Twitter

Az ismert amerikai countryénekes, Jason Aldean a Twitteren ezt írta Jeff Cookról:

"Szomorúan értesültem Jeff Cook haláláról. Életem nagy részét azzal töltöttem, hogy hallgattam, ahogy gitározik, micsoda ikonikus hangzása volt. Többször is lehetőségem volt fellépni vele az évek során, soha nem felejtem el őt."