Már tizenhat kemoterápián van túl a magyar műsorvezetőnő

Nyerges Izabella
Nyerges Izabella/Retro Rádió
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, Nyerges Izabella, a Retro Rádió munkatársa bejelentette, hogy rákbeteg. A rádiós tavaly decemberben egy mammográfiai szűrővizsgálaton, majd az azt követő ultrahangon tudta meg, hogy a mellrák legagresszívabb típusával küzd, ami leghamarabb képez áttéteket az ember szervezetében.
Vágólapra másolva!

"Amikor kiderült, hogy daganatom van, sokkot kaptam. Sajnos, édesanyám ebben a betegségben hunyt el, és nálam is genetikai úton alakult ki a betegség. Az orvosok gyorsaságának és segítőkészségének köszönhetően napokon belül elkezdődött a kezelési folyamat. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felhívjam mindenki figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, amelyek akár életet is menthetnek" - hangsúlyozta a Blikknek Izabella, aki eddig tizenhat kemoterápián esett át. Ezzel a kezelés első fázisa teljesült.

– mondta a rádiós, aki igyekszik pozitívan állni a betegségéhez, és rengeteg erőt merít a párjából, szeretteiből, barátaiból, kollégáiból és a Retro Rádió hallgatóiból. Noha nem tagadja, neki sem volt könnyű elfogadni sorsát, a humor átsegíti őt a legnehezebb helyzeteken is.

Forrás: Retro Rádió

Ebben nagyon sokat segítettek a sorstársaim is, illetve a csoportterápia, ahova hetente járok. Tényleg annyi szeretetet kapok, mint eddig soha. A munkám pedig motivál arra, hogy ne hagyjam el magam. Én döntöttem úgy, hogy szeretnék dolgozni. Egy-egy kemót követő reggelen is az adott erőt a felkeléshez, hogy várnak rám a hallgatóim, be kell érnem a stúdióba, még ha háromszor olyan lassan is megy, mint korábban" - mesélte.