A Csajok négy New York-i lányról, azok útkereséséről szólt, ami többük esetében azt is jelentette, hogy különféle férfiak mellett kötöttek ki, velük fedezve fel a saját szexualitásukat. A széria egyik ismertetőjegye volt, hogy a szexjelenetek meglehetősen életszagúak, sokszor kínosak is voltak benne, de olyan képsor is akadt, amely a producereknek már túl merész volt, a végső verzióba nem került bele. Nézze meg galériánkat is a Csajok meztelen színésznőiről!

A Csajok a 2010-es évek emlékezetes sorozata volt: a rajongói egy egész generáció hangjának kiáltották ki, de a kritikusokat is meggyőzte, már az indulása utáni évben, 2013-ban elnyerte a Golden Globe-ot a legjobb vígjátéksorozat kategóriájában. A díjat ugyanabban az évben Lena Dunham is megkapta, aki nemcsak a főszereplője, de az alkotója is volt a szériának, a saját életéből is sokat merített a történethez.

A Csajok: Allison Williams, Jemima Kirke, Lena Dunham és Zosia Mamet. A meztelen fotóikért kattintson a képre!Forrás: HBO
Lena Dunham rengeteg meztelen jelenetet vállalt. További fotókért kattintson a képre!Forrás: HBO

Miután a középpontban négy New York-i lány állt, a Csajokat óhatatlanul összehasonlították a korábbi Szex és New Yorkkal, az itteni főszereplők azonban jóval fiatalabbak voltak: nem volt jó munkájuk, nem tudták, hol tartanak az életben – tulajdonképpen csak remélhették, hogy egyszer olyanokká válhatnak, mint az általuk is kedvelt Szex és New York hősei.

Zosia Mamet egy szexjelenetben, a háttérben a Szex és New York plakátja. További fotókért kattintson a képre!Forrás: HBO
Jemima Kirke. További fotókért kattintson a képre!Forrás: HBO

Szex mindenesetre a Csajokban is sok volt, még ha nem is mindig a megszokott formában ábrázolták. „A Csajok nagyon nyitottan beszél mindenről, amit nem sok tévésorozat tesz meg. A hatvanas évek óta persze sok tabu ledőlt, és egyre gyorsabban változnak a dolgok, de még mindig van csomó minden, amiről valahogy nem esik szó. Nálunk a dialógusok is szókimondók, és a szexjelenetek sem idealizáltak, sőt sokszor kínosak vagy furák, de éppen ettől lesznek igaziak. Nem tudom, hogy a Csajokból lehet-e olyan fontos sorozat, mint, mondjuk, a Szex és New York, de az biztos, hogy az emberek maximálisan képesek azonosulni a karakterekkel. Ez máris több, mint amit vártunk" – mondta annak idején Zosia Mamet, akinek a karaktere, Shoshanna egyébként még szűz volt a történet indulásakor.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!