Peren kívüli egyezséget kötött Kozso

Kozsó
Vágólapra másolva!
Ejtették a pert, amelyet még Kozso nyújtott be az Egyesült Államok kormánya által megbízott bizottsági cég ellen.
Vágólapra másolva!

Kozsót még 2019-ben tartóztatták le Florida államban illegális bevándorlás miatt, annak ellenére, hogy érvényes beutazási engedéllyel és megfelelő papírokkal rendelkezett. Több mint egy hónapon át tartották fogva őt, a gyógyszereit sem kapta meg. Az énekes pert indított, de úgy tűnik, peren kívüli egyezséget kötöttek - írja a Blikk.

Az Új-Mexikó állambeli Akal Securityt azért perelte be az énekes 2021 decemberében, mert elmondása szerint 39 napig tartó fogva tartása alatt nem kapott megfelelő orvosi ellátást, pedig többször is jelezte a hatóságoknak, hogy egészségi problémákkal küzd.

Állítása szerint a korábbi agyvérzése miatt szedett gyógyszerek hiánya miatt rengeteget romlott az egészségi állapota ezen idő alatt.

Forrás: Kozsó/Instagram

A cég egy hónappal ezelőtt megpróbálta elvetetni az ügyet a floridai bíróságon, most pedig végül egy váratlan peren kívüli egyezség született. A hivatalos bírósági beadvány szerint "a felek minden vitás ügyet rendeztek, és ezzel az ügyet befejezettnek tekintik".

Kozso eredetileg az Egyesült Államok kormányát és a bevándorlási hivatalt is beperelte volna, ezeket a beadványokat azonban elutasította a bíróság. A biztonsági szolgálat perelésének azonban hely tadtak. A cég minden vádpontot tagadott, és közölte, hogy az énekes egyetlen olyan állítást sem fogalmazott meg, amelyben az Akal biztonsági őrei lettek volna felelősek az orvosi ellátás és a gyógyszerek megtagadása miatt.