Már készül a Hazatalálsz, hamarosan újra sorozatban láthatják a nézők Ábel Anitát, aki új szerepéről mesélt az Origónak.

Ábel Anita olyan színészek mellett tűnik majd fel a TV2 képernyőjén, mint Törőcsik Franciska, Hajmási Dávid, Jaskó Bálint, Nagy-Kálózy Eszter, Esztergályos Cecília, Csapó Virág, Lékai-Kiss Ramóna, Jordán Tamás, Pindroch Csaba, Kamarás Iván és Kárász Zénó, de szerepet kapott a történetben Tóth Andi is.

Kattintson a képre, galéria nyílik a forgatásról!Fotó: Major Kata - Origo

Ábel Anita egy Szilvi nevű hölgyet alakít, akiről így mesélt az Origónak: "Szilvi az igazgatóhelyettes a farkasligeti iskolában és egyben az alpolgármester felesége. Kicsit úgy érzi, hogy ez a város az övé. Próbálja folyamatosan a házasságát menteni. Volt egy botlás a múltban a férje részéről, amit nagyon nehezen tud megbocsátani, ezért mindig gyanakszik a nőkre. Azt hiszi, hogy minden nő az ő férjét akarja. Nagy pártfogója Virágnak, aki szintén az iskolában tanít, és az ő pedagógiai pályáját egyengeti. Szilvi igazi minden lében kanál, de nagyon humoros nő. Kicsit nehezen dolgozza fel azt, hogy már elmúlt 40 éves. Mindig csinos, divatosan öltözik, nagyon ad magára."

Ábel AnitaForrás: Origo

Arra is kitért, miben lát hasonlóságat a karekter és önmaga közt: "Kevés a párhuzam kettőnk között, de a humor, a korunk, az életben való tapasztaltságunk és az, hogy mindketten édesanyák vagyunk az megegyezik bennünk. Valamilyen közös pontot jó ha talál az ember a karakterrel, akit meg kell formálnia, mert az segít. Ami nekem ebben a karakterben külön tetszett, hogy nagyon sok magassága és mélysége is van, ami színészileg nagyon jó kihívás, és elég színes skálán tudtam őt megformálni. Bízom benne, hogy a nézők is kedvelni fogják majd. De még rengeteg minden más is van benne" - tette hozzá.

Fotó: Major Kata - Origo

A színésznőt néha a lánya is elkíséri a forgatása, de jobban érdekli a háttérmunka, mint a szereplés. "Őt nem igazán érdekli a színészet, nem vonzza a reflektorfény, inkább a háttérmunkák érdeklik, így nem akart a forgatásra sem bejönni. Már 14 éves elmúlt, saját kis világa van. Ha velem is jött valamilyen műsorba, akkor a vezérlőben, a szerkesztésben érzi magát otthonosabban" - árulta el.