Ahogy az Origo megírta, Molnár Gusztáv ellen már elfogatási parancsot is kiadtak. Az RTL lecsúszott színésze viszont egy egyszerű lépéssel ezt elkerülhette volna. 

Molnár Gusztávnak csaupán egy levelet kellett volna írnia arról, hogy nem fog megjelenni a tárgyaláson, így elkerülhető lett volna, hogy felkerüljön a körözött személyek listájára. 

Ha bíróság adta ki az elfogatóparancsot, a rendőrség nem is mérlegelhet, ha megtalálják a körözött személyt, nem számít a bűncselekmény súlya. Mindenképpen a bíró elé kell vinni a terheltet" - mondta a Blikknek dr. Gerencsér András ügyvéd.

Abban az esetben, ha a körözött személy orvosi felügyelet alatt áll, esetleg elvonókúrán vesz részt, a bíróság általában megengedőbb. Ha valaki elvonón van, kimentés lehet, de ha átvette az idézést, akkor tizenöt napon belül jeleznie kell az illetékes bíróságnak, hogy egészségügyi okból kifolyólag nem tud majd részt venni a tárgyaláson. Fontos megjegyezni, hogy a bírónak kötelezettsége van, általában minden eljárást két éven belül le kell zárnia, így – amennyiben a terhelt nem küldött értesítést, a távolmaradását nem mentette ki – jogszerű, hogy elfogatóparancsot adnak ki ellene" - tette még hozzá az ügyvéd.