Lemond az örökségéről Damu Roland kislánya

Damu Roland, színész, temetés, búcsúztatás, Farkasréti, temető
Vágólapra másolva!
A napokban kiderül, mit hagyott örökül a tavaly december 27-én meghalt Damu Roland, ugyanis hamarosan sor kerül a hagyatéki tárgyalására.
Vágólapra másolva!

Edina és testvére, a kislány hivatalos gyámjaként kijelölt Katalin nehéz anyagi helyzetben vannak: Damu Roland a kislány után szinte sosem fizetett gyerektartást, így több mint kétmillió forintos tartozást halmozott fel. Mindemellett úgy tudni, Damu egyéb restanciákat is hagyott hátra, így érthető, hogy a család lemondani készül az örökségéről.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Amikor Majácska nevében megkaptam az értesítést a hagyatéki eljárásról, a testvéremmel egyeztettünk egy ügyvéddel, aki azt javasolta, Edina is vegyen részt az tárgyaláson, hiszen hivatalosan még Roland felesége volt, amikor az meghalt. Sosem titkoltuk, hogy nehéz anyagi helyzetben vagyunk, nem csoda, hogy a két – egyenként 27 ezer forintos – eljárási illeték is megterheli a családi költségvetést, de mit tehetnénk, kigazdálkodjuk valahogy" - mondta Katalin, aki azt is elárulta, nincsenek hiú ábrándjaik.

"Több mint valószínű, hogy Maja és Edina is lemond az örökségről, hiszen csak így kerülhetjük el, hogy Roland tartozását nekünk kelljen kifizetnünk. Elég faramuci helyzet lenne, ha még azt is mi törlesztenénk, amivel Majának tartozik az elmaradt gyerektartásokból..." - tette hozzá a Blikknek.