Ahogy írtuk, az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok vízilabdázó, Csapó Gábor otthonában rosszul lett és kórházba került, ahol lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. A sportoló szervezete azóta feladta a küzdelmet, és Csapó Gábor vasárnap hajnalban meghalt. 72 éves volt. Csapó Gábor halála kapcsán kérdeztük egykori élettársát, Zalatnay Saroltát, aki megszólalt az Origónak az olimpiai bajnok haláláról. Azt mondta: igyekszik a szépre emlékezni.

"Csodálatos ember volt, egyben csodálatos sportember, mély tónusú hanggal, szeretett énekelni is. Több mint hat évig a társam volt, és nagyon szép éveket éltünk meg együtt. Mindig a sport volt nála az első, már akkor nem volt teljesen egészéges, de akkor is a sport volt számára a legfontosabb. A kislányát és a zenét is imádta, rengeteget járt koncertekre. Az én koncertjeimre is sűrűn jött, az egész vízilabda csapat társaságában. Zseniális, okos ember volt, életvidám és kitartó. Annyira nyugodt volt, hogy nem lehetett vele veszekedni sem. Egész életében kiegyensúlyozott volt, melyet a sportnak is köszönhetett. Én csak hálával tartozom neki, rengeteg dolgot tanultam tőle - mesélte az énekesnő Csapó Gáborról az Origónak.

"Inni nem szeretett, enni viszont nagyon, talán az egyetlen hibája az volt, hogy sajnos dohányzott'" . tette hozzá Zalatnay Sarolta.

Forrás: MTI/Zih Zsolt