Súlyos titkokat árult el válásáról Pásztor Erzsi színművésznő, aki azóta sem ment férjhez és komolyabb kapcsolat sem hiányzott életéből. Az okokat most mesélte el, ötven év távlatából, hogy milyen nehézségeken ment keresztül Holl István színésszel és közös gyerekükkel.

Pásztor Erzsi 36 éves volt, amikor úgy döntött, hogy elválik gyereke apjától, mert tarthatatlan, amit művel az alkoholizmusa miatt.

Volt egy pont, amikor azt mondtam, nincs tovább. Amikor jött az új autónk, egy Lada és másnap elvették a férjem jogosítványát és a kocsi ott állt a kocsma előtt" - idézi a Bors Pásztor Erzsit, aki úgy gondolja férje a túlhajszoltság miatt fordult az alkoholhoz. 

Pásztor ErzsiFotó: Polyák Attila - Origo

A színésztől egy lánya született, Holl Henriette, aki miatt próbálkozott még a házasságuk megmentésével, de a kislány óvodás koráig bírta és végül belátta, hogy nincs mit tenni, hiszen férje a rehabilitáció után is visszaesett.

Itt nincs vagy-vagy... volt elvonókúrán előzőleg, de visszaesett. Akkor azt mondtam, vége, nem csinálom tovább, nincs mese. Hazavittem a kislányomat és beadtam a válást és elváltunk" - emlékezett vissza Pásztor Erzsi, akit a válásnál jobban megviselt az, hogy lánya őt hibáztatta a válás miatt.

A színésznő bele is betegedett ebbe a nehéz időszakba, azóta is rossz érzés fogja el őt az alkohol miatt. Pásztor Erzsi elmondta, hogy lánya már utólag megérti őt és a döntését, viszont ehhez neki is át kellett esni egy sikertelen házasságon, ami válással végződött. 

A színművésznő annak ellenére, hogy ezek régen történtek, mégsem érzi hiányát a férfi társaságnak, soha többé nem ment férjhez,de nem bánta meg.

Nem találkoztam olyannal, akire azt mondtam volna, hogy erre úgy vágynék - zárta gondolatait Pásztor Erzsi.

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művészFotó: Polyák Attila - Origo