Ahogy korábban megírtuk, újabb botrányos kábítószerügy gyanúsítottjára csapott le a rendőrség, akit nem csak fogyasztás, hanem kereskedelem gyanújával tartóztathattak le. Bár a lakóhelye és a jogsértés elkövetési helye szerint is a győri rendőröknek kellene eljárniuk D. Hunor ügyében, mégsem a helyi rendőrség nyomoz a kábítószerrel kapcsolatos eljárásban - írta a Blikk.

A rendőrség nem cáfolta a lapnak, hogy a ValóVilág 9. szériájának döntőse ellen indult büntetőeljárás, ám a férfi ellen egy központi rendőri egység indított eljárást.

A Blikknek név nélkül nyilatkozó rendőrségi szakértő szerint ha egy ügy felderítését a nyomozóiroda munkatársai veszik magukhoz, az azt jelenti, hogy nem egy apró bakiról, de még csak nem is egy piti bűnözőről lehet szó. A KRNNI általában kiemelt ügyekben vizsgálódik, vagyis az, hogy VV Hunor ellen ott nyitottak nyomozati aktát, azt jelenti, a gyanúsított nagyon beletenyerelhetett valamibe: drogos jogsértéseknél alapesetben kábítószer birtoklása miatt indul eljárás, ahol ha valaki első bűntényesként kerül a hatóság elé, fogyasztóként még azt az esélyt is megkapja, hogy egy megfelelő „elterelés", azaz leszoktató pszichológiai terápia elvégzése után mentesül a felelősségre vonás alól – magyarázta a Blikknek a rendőrségi ügyekben tájékozott, de névtelenséget kérő informátor.

Ezt csak egyszer lehet eljátszani, s csak akkor, ha a gyanúsítottnál nem találtak a rendőrök három napi, saját fogyasztásánál több drogot. Minden más esetben már kábítószer-kereskedelem a minősítés, viszont az, hogy ez a KRNNI-hez került, azt takarhatja, hogy jelentős mennyiségű drog kerülhetett elő a házkutatáskor.

A szakértő szerint ugyancsak a KRNNI foglalkozik azokkal az ügyekkel, amikor egy fogyasztó vagy egy kisebb kvalitású drogkereskedő összefüggésbe hozható egy nagyobb kábítószerterjesztő hálózattal. A Blikk úgy értesült, Hunor valóban a kapcsolatrendszere miatt kerülhetett a nyomozók radarjára.

"Akkor is a nyomozó iroda hatáskörébe kerülhet egy eljárás, ha annak érintettjei kimerítik a rendőri berkekben „érzékeny" vonalnak nevezett köröket, vagyis a hazai celebvilág, közszereplők, esetleg a politika résztvevői is ott lehetnek egy büntetőeljárás szereplői között – mondta a lapnak a szakértő.