Vágólapra másolva!
A magyar zene aranykorának fordulójában a Csárdáskirálynő című operett ikonikus slágere, a Jaj, cica lett a közönség és a zsűri kedvenc produkciója, Homonnay Zsolt előadásában. A Budapesti Operettszínház énekes-színésze mellett öt másik sztárelőadó is folytathatja a versenyt dalával az évszázad slágere címért - áll az MTVA közleményében.
Vágólapra másolva!

Újra a képernyőn szombat esténként a Duna grandiózus showműsora: december 3-tól tíz héten át szórakoztatja a nézőket a Csináljuk a fesztivált!

A műsor házigazdái az előző évadhoz hasonlóan Rókusfalvy Lili és Fodor Imre, a zsűri azonban átalakult,

így értékeli a korszakos slágereket. A hazai zenei élet hat évtizede tündöklő csillaga, Frenreisz Károly érkezett a Korda házaspár, Feke Pál, Balázs Andi és Nagy Bogi alkotta ítészi körbe. Újdonság, hogy évtizedek helyett ebben az évadban zenei korszakok adják az elődöntők tematikáját, amelyekből ezúttal – mivel egy adásban nem lesz szavazás – hat dal juthat tovább a középdöntőbe.

MTVA

Kezdésként a 20. század első öt évtizedének örökzöld slágereit vitték színpadra a show sztárelőadói. Az első adásban versenyző tíz sláger közül hatodikként jutott tovább az Egy csók és más semmi című operett-sláger, Füredi Niki és Szentmártoni Normann előadásában, majd ötödikként került be a középdöntőbe a Minden asszony életében című dal, Sasvári Sándor produkciójaként.

Több régi sláger csendült fel MTVA

A negyedik helyen a Rejtély című sláger végzett, így Szulák Andrea is folytathatja a versenyt. A bankban nincsen betétem Vida Péterrel a dobogó harmadik fokán kapott helyet, másodikként pedig a Stux, maga vérbeli párizsi lett jutott tovább Csorba Lócival, a Lóci játszik frontemberével. Az első adás egyértelmű győztese a Jaj, cica című operettsláger lett, amit Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas énekes-színész – aki ezúttal nem bonvivánként, hanem táncos komikus szerepben mutatta meg magát – vitt sikerre Likovics Alexandra táncművésszel a Csináljuk a fesztivált! színpadán.

A műsor jövő szombaton folytatódik MTVA

December 10-én, 19:35-kor a következő elődöntővel folytatódik a Duna showműsora a Beatkorszak adásával, amelyben többek között az Omega, az Illés és Kovács Kati örökérvényű slágereivel szórakoztatják a tévénézőket hazánk kedvenc énekesei.

A zsűriről itt nézhet képeket.