Ez vár Lagzi Lajcsira a börtönben - itt vannak a részletek

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk, Lagzi Lajcsi 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, az ítélet hét év tárgyalás után született meg. A zenész állítólag bízott a másodfokú bíróság döntésében, a 2022. december 7-re kitűzött ítélethirdetésre viszont nem ment el. Ott azonban súlyosbították az első fokon kihirdetett büntetését: már biztosan börtönbe kell vonulnia, több, mint három évre (a három és fél évből lejön az előzetesben töltött idő).
Vágólapra másolva!

Nagyon magabiztosnak mutatta magát Lagzi Lajcsi az elmúlt időszakban, aki azt állítja, hogy azért nem jelent meg az ítélethirdetésen, mert biztos volt abban, hogy enyhítik a korábbi büntetését. Nemhogy enyhítettek, hanem szigorítottak is rajta, a másodfokú bíróság 3 év 6 hónap letöltendő börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Ezzel szemben első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották.

Lelkileg megviseli ez a fajta sajtóérdeklődés, de az utóbbi napokban jól volt. Nyugodtan és bizakodva várta az eredményt. Úgy gondoltuk, hogy a másodfokú tárgyaláson fel fogják menteni Galambos urat a vádak alól, de sajnos nem így történt" – állította Galambos ügyvédje, aki helyette nyilatkozott, mivel ügyfele már az ítélethirdetés előtt is bujkált a nyilvánosság elől.

Galambos úgy tett, mintha meglepődne a másodfok döntésén, holott viselkedése alapján számíthatott a kedvezőtlen döntésre, ezért sem jelent meg a tárgyaláson, ahol volt feleségét viszont újra felmentette a bíróság.

Galambos Lajos egyik korábbi tárgyalása Fotó: Polyák Attila - Origo

A trombitás valószínűleg otthonában bujkálva készül rendezni ügyeit a bevonulása előtt, hiszen nagyon szigorú szabályok között kell éljen. Másrészt ismert emberként nehezebb dolga lehet, hiszen a bent lévő rabok felismerik és előítéleteik lesznek vele szemben. Ezért minden bizonnyal nagy félelemmel tölti el a tudat, hogy börtönbe kell vonulnia, ahol nem tudja, hogy milyen fogadtatásban részesül és kivel kerül egy cellába.

Lagzi Lajcsi hasonló időtartamú büntetést kapott, mint az idén év elején bevonuló Aurelio Caversaccio, akit 3 év 5 hónap letöltendő börtönre ítéltek és hasonlóan sokáig húzódott az ügye, végül ő sem úszta meg a bevonulást. A botrányhős elmondásai alapján egy pár hét kell ahhoz, hogy felfogja az elítélt, hogy hová is került és milyen következményekkel járt a cselekedete.

Galambosnak nagyobb nehézséget jelenthet az ítélet, hiszen már 61 éves.

A szigorú szabályok szerint választania kell hivatalos kapcsolattartókat is, akik látogathatják a későbbiekben.

Lagzi Lajcsi a gyerekeivel Forrás: Galambos Lajos Instagram

Személyes találkozásra havi egy alkalommal lesz lehetősége, telefonhívásra heti egy órát kaphat, havonta kétszer videóhívásban beszélhet szeretteivel.

Ezenkívül heti öt napot dolgoznia kell, de sportolásra lesz lehetősége, illetve tanulásra is.

Valószínűleg az elítélt trombitás szégyelli az ítéletet, és ezért is tűnt el a nyilvánosság elől. Azzal is tisztában van, hogy semmi jóra nem számíthat, legjobb esetben is 14 hónapot tölt a számára kijelölt intézmény falai között az ügyvédje elmondásai alapján.

Lagzi Lajcsi egy korábbi tárgyalásán Fotó: Csudai Sándor - Origo