Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lagzi Lajcsit áramlopás miatt elítélték, ítéletét pedig tovább súlyosbították, 2 év 10 hónap helyett, 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott. Feleségét felmentették a vádak alól. 

Lagzi Lajcsi el sem ment az ítéletet kihirdető tárgyalására, az ügyvéde írta meg neki sms-ben, hogy döntött a bíróság. A trombitaművész nagyon le volt sújtva. Lagzi Lajcsi szerint vele akarnak példát statuálni - mondta a Blikknek.

A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – miként tud áramot, gázt és vizet lopni" - mondta Lagzi Lajcsi. 

Majd így folytatta gondolatait:

Voltam én már ennél nagyobb bajban is... Ettől függetlenül nemcsak én, hanem az ügyet jól ismerők közül mindenki biztos volt a felmentésemben, így nagyon meglepett bennünket, hogy egyedül az én ítéletemet súlyosbították. Nem készülők arra, hogy börtönbe vonuljak, amint megkapjuk az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élünk. Ma van a kislányom születésnapja, ezt a szép napot még ez az ítélet sem tudja elrontani."

Galambos Lajos tárgyalásonFotó: Csudai Sándor - Origo

Lagzi Lajcsi ügyvéde a következőket mondta:

"Először meg kell várnunk az írásba foglalt ítéletet, majd az elkövetkező időszakban Galambos úr egy behívót fog kapni. Azt egyelőre nem tudjuk, mikor vonul be, ahogyan azt sem, hol tölti majd le a büntetését. Lajos 125 napot már előzetes letartóztatásban letöltött, illetve jó magaviselet mellett élhet a harmadolás jogával is, ami azt jelenti, hogy a büntetésének csak a kétharmadát kell letöltenie. Illetve mivel nem erőszakos cselekmény miatt állt bíróság elé, úgy gondolom, élhet a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy minimum 14 hónapot kell Lajosnak a börtönben töltenie."