Megrázó vallomást tett Som-Balogh Edina

Som-Balogh Edina
Vágólapra másolva!
Meglepő őszinteséggel mesélt édesanyja haláláról Som-Balogh Edina, aki a gyásznak és a traumának köszönheti, hogy sikeres festő lett, ugyanis anyukája emlékére kezdett el újra mélyebben foglalkozni a művészettel. Az egykori szépségkirálynő és színésznő a Palikék Világában mesélt az elmúlt időszakról és arról, milyen nehéz volt számára az édesanyja elvesztése.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, egyelőre nem tervez a színészettel Som-Balogh Edina, aki két gyereke mellett a festészettel foglalkozik komolyabban, már az első kiállításán is túl van. Az egykori szépségkirálynő talán most először beszélt ilyen mélyen és őszintén a gyászáról és arról, hogyan kapcsolódik ez az új szakmájához.

Azt gondoltam, hogy soha az életben nem tudnék valamit magamtól lefesteni. Nekem kell, hogy adjatok egy fényképet és az alapján majd megcsinálom valahogy. Amikor anyu elment, jött belőlem minden. Őt is megfestettem, de nem realista ábrázolásban. Meg sok mindent, és azok ott vannak a falon. Minden festményem sötét színű volt. Mindig azt gondoltam kívülről, hogy belemagyarázás, hogy azért sötét színű, mert sötét van benne. És mégis azok jöttek, van benne igazság" - magyarázta Som-Balogh Edina, hogy édesanyja emlékének tiszteletére és az ő biztatására folytatta a festészetet, ami végül sokat segített neki a gyászfolyamatban.

Az egykori színésznő elmondása szerint mindig is biztatta édesanyja arra, hogy aknázza ki tehetségét és fessen, csináljon kiállítást, de sajnos ő már nem élhette meg. Utólag igazat ad neki, hiszen azt mondogatta lányának, azért nem lesz kiállítása, mert túl kishitű.

Som-Balogh Edina azonban nemcsak a festésben találta meg a megnyugvást, hanem gyerekei is rengeteg erőt adtak neki, hogy fel tudja dolgozni édesanyja elvesztését. Ennek ellenére még most sem biztos abban, hogy ez valaha is sikerülni fog, hiszen nagyon közel álltak egymáshoz.

A gyerekek jöttek velem, ott voltak végig, az egész utat együtt csináltuk meg. Annyira együtt, hogy minden este, amikor lefeküdtem, az a két gyerek volt az a kapaszkodó, ami miatt még felálltam. Mindig megbeszéltük, amit látunk, hogy mi történik. Utólag nem tudom, ha anyut erről megkérdeznénk, hogy jó volt-e így, de nem volt más választásom" – mondta Som-Balogh Edina, akinek nagyon nehéz volt beszélni erről a témáról.