Lezárult Johnny Depp és Amber Heard botrányokkal teli, mocskos pere

Johnny Depp, vörös szőnyeg, vörösszőnyeg, Johnny Depp portré, filmbemutató, Masterclass Red Carpet - 19th Alice Nella Città 2021
ROME, ITALY - OCTOBER 17: Johnny Depp attends the red carpet ahead of the Johnny Depp masterclass during the 19th Alice Nella Citta 2021 at Auditorium della Conciliazione on October 17, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/WireImage )
Vágólapra másolva!
Johnny Depp amerikai filmsztár és volt felesége, Amber Heard színésznő peren kívüli egyezséggel rendezték vitás bírósági ügyeiket.
Vágólapra másolva!

Amber Heard hétfőn Instagram-oldalán azt írta, nehéz döntés volt számára az egyezség. "Nem én választottam ezt. (...) Megvédtem az igazságomat, és az addigi életem tönkrement ebben. Az a becsmérlés, amellyel a közösségi médiában szembesültem, felerősített változata annak, amivel a (sérelmet szenvedett) nők, akik ügyükben felszólaltak, ismételten áldozatokká válnak" - tette hozzá.

Forrás: Daniele Venturelli / WireImage / 2021 Daniele Venturelli

Az 59 éves Depp és a 36 éves Heard pereskedésében júniusban, a virginiai Fairfaxben hat hétig tartó tárgyalás után született ítélet, mely szerint Heard a párkapcsolati erőszak áldozatairól írt újságcikkében megrágalmazta volt férjét, és 10,35 millió dollár (4,2 milliárd forint) kártérítést kell fizetnie. Az Aquaman színésznője ellenkeresete egyik pontjában nyert Depp ellen, akinek kétmillió dollárt kell fizetnie.

Mindkét fél fellebbezést nyújtott be az esküdtszék ítéletének különböző vonatkozásai miatt. A The Guardian online kiadása szerint a peren kívüli egyezséggel lényegében a további pereskedésnek vették elejét. Depp környezetéből származó értesülések szerint a megállapodás részét képezi, hogy Heard 1 millió dollárt fizet volt férjének, és a feleknek nem lesznek további pénzügyi követeléseik egymástól. A Karib-tenger kalózai sztárjának ügyvédei szerint a pénzt jótékonysági célokra fogják költeni.

Depp ügyvédei azt is közölték, hogy az esküdtszék egyhangú döntése és az ebből fakadó, Johnny Depp javára született ítélet Amber Heard ellen teljes körűen hatályban marad.

Depp és Heard két évig voltak házasok 2015-től 2017-ig. Az előzményekről a cikk alatt olvashat.