Máig nyomoznak a Kossuth-díjas színésznő ügyében

Csernus Mariann
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk, kirabolták a 94 éves Kossuth-díjas színésznő, Csernus Mariann otthonát és feletébb gyanús körülmények között tűnt el a számára eszmei értékeket képviselő pecsétgyűrűje és pénze is, így már novemberben feljelentést tett a rendőrségen. A hatóságok mai napig nyomoznak, de nem tudtak segíteni a színésznőnek.
Vágólapra másolva!

A Kossuth-díjas színésznő a mai napig aktív a színházban, a betörés is egy színházi próbájának ideje alatt történhetett. Nagyon bántja őt, hogy valaki elvitte a számára nagyon fontos, több milliót érő, arany pecsétgyűrűjét, melyet szakmai elismerésként kapott korábban a Pesti Magyar Színháztól a társulati tagsága egyik kerek évfordulójára. Pénze csak pár tízezer forint volt otthon, ami szintén eltűnt, de az kevésbé érdekli, mint a nagy becsben tartott gyűrűje.

Merthogy igazság szerint nekem más ékszerem nem hiányzik, csak a Pesti Magyar Színháztól a társulati tagságom isten tudja hanyadik évfordulójára kapott pecsétgyűrűm. Hát, úgy, hogy ha a nagyszobámban álló vitrinembe nézek, nem látom, márpedig évekig ott állt" – mondta a Borsnak a 94 éves Csernus Mariann, akinek a rendőrség még mindig nyomoz az ügyében.

"Az egész téma nem érdekel már, hétfőn például kijött hozzám egy újabb nyomozó a II. kerületi rendőrfőkapitányságról, akivel nagyon jól elbeszélgettünk, kávéval is megkínáltam, ő pedig felmérte az egész lakást, még az erkélyre is kinézett.

És ha nincs is meg a gyűrűm, mit számít, ez az élet velejárója, 94 évesen nem fogom ezzel túráztatni magamat. Másfelől, soha az életem során nem féltem, most sem félek. 3-4 éves voltam, amikor a nagyapám, Dlabács Gusztáv, a soroksári téglagyár vezérigazgatója egy életre megtanított arra, hogy nem szabad félnem semmitől" – zárta gondolatait a Kossuth-díjas színésznő.

Csernus Mariann Kossuth-díjas színművésznő Forrás: Origo