Olyan lesz, mint a Trónok harca - ígéri az Aranybulla egyik főszereplője

Aranybulla sorozat
Vágólapra másolva!
Az Aranybulla 800. évfordulójára készült nagyszabású történelmi sorozatot a Duna nézői láthatják először, december 25-e és 30-a között. Az idősebb II. Andrást Trill Zsolt, a fiatalt Veréb Tamás játssza, aki az M5 műsorának vendégeként osztotta meg forgatási tapasztalatait.
Vágólapra másolva!

A legtöbben zenés színdarabokból ismerik Veréb Tamást, aki ezúttal a filmvásznon bizonyít: II. András lovagkirály bőrébe bújik. A filmszerep komoly feladat volt számára, több szempontból is – árulta el az M5 Librettó című műsorának vendégeként.

MTVA

– emlékezett vissza a forgatásra Veréb Tamás énekes-színész, aki az Aranybulla főszereplőjének, II. Andrásnak ifjú kori karakterét formálja meg. A fiatal előadóművész szerint az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb történelmi témájú alkotása lehet a Dunán december 25. és 30. között bemutatkozó tévéfilmsorozat.

MTVA

„Bízom benne, hogy az Aranybullával az István, a király rockoperához hasonló, unikális és ikonikus dolog született. A történet lebilincselő, a szakma kiválóságai vitték filmre, a 21. századi filmigényekhez igazodva. Az előzetesből már láthatják a nézők, hogy a képi világa túlzás nélkül felveszi a versenyt a tömegek által rajongott Trónok harcával" – hangsúlyozta Veréb Tamás, majd azzal folytatta, hálás azért, hogy forgatás közben szélesíteni tudta történelmi tudását is. Hozzátette, reméli, hogy az iskolás korosztályt is képes megszólítani a film, mert érthetően, élményszerűen tálalja a magyar történelem és a középkori Európa fontos eseményeit.

A sorozatról többet a cikk alatt olvashat.