Megbírságolta az RTL Klubot a Médiatanács Sebestyén Balázsék gyerekalázó viccelődése miatt

Sebestyén Balázs élő adásban sem reagált
Vágólapra másolva!
Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL-re a „Celeb vagyok, ments ki innen" október 18-i epizódja miatt - áll a médiahatóság közleményében. 
Vágólapra másolva!

Bejelentések alapján indított eljárást a Médiatanács a „Celeb vagyok, ments ki innen" október 18-i epizódja miatt. Az RTL Klub adásában a műsorvezetők (Vadon János és Sebestyén Balázs) megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe hoztak egy kolumbiai gyermeket. A műsorvezető magyarul feltett kérdéseire a gyermeknek minden alkalommal azt kellett felelnie: „Si señor!" („Igen, uram!"). A kérdések közül néhány a fiú intim szféráját sértette, illetve a testalkatán gúnyolódott.

Forrás: RTL

A vizsgálat megállapította, hogy a jelenet megsértette a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó törvényi rendelkezést. A Médiatanács súlyos jogsértést állapított meg és 2 millió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra, ezen kívül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére kötelezte, a műsorszám sugárzásának idősávjában, legalább két alkalommal és a szolgáltató honlapján hét napig folyamatosan. A bírság összegének megállapításakor a testület figyelembe vette, hogy az RTL jelentős befolyásoló erejű, országos vételkörzetű televíziós médiaszolgáltatás.

A botrányról a cikk alatt olvashat hosszabban.