Kínos percekkel kezdődött Lagzi Lajcsi vesztegetési ügyének tárgyalása

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Elkezdődött Lagzi Lajcsi vesztegetési ügyének tárgyalása, melyben egy vállalkozó a gyanú szerint 200 millió forintot kért a zenésztől cserébe azért, hogy a feleségével ne kerüljenek börtönbe az áramlopási ügy miatt. A teremben kínosan hosszú másodpercekig töprengett az egyik vádlott azon, elismerje-e a bűnösségét.
Vágólapra másolva!

A Blikk számolt be arról, hogy elkezdték tárgyalni a Székesfehérvári Járásbíróságon azt az ügyet, amelyben egy vállalkozó 200 millió forintot kért Galambos Lajostól azért cserébe, hogy neki kedvezően bírálják el az áramlopási ügyét. A zenész – aki ebben az ügyben a sértett – nem ment el a tárgyalásra, csak a vádlottak vannak jelen, az ügyész távmeghallgatással jelentkezett be, webkamerán keresztül.

A lap szerint a másodrendű vádlott, dr. P. F. nem ismerte el a bűnösségét, elmondása szerint csak ügyvédi minőségben volt jelen az ügyben, nem szegte meg a törvényi keretet. Szerinte jelentős csúsztatás van a vádiratban a személyét illetően - ezt majd a későbbiek folyamán ismerteti az ügyvéddel. Határozottan kijelentette, hogy nem bűnös, így nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Vallomást azonban később szeretne tenni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezután behívták a harmadrendű vádlottat, B. K-t, aki szintén nem ismerte el a bűncselekményt, és nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról. Vallomást nem kívánt tenni.

Elérkezett a negyedrendű vádlott meghallgatása is, a hölgy sokat hezitált amikor a bírónő megkérdezte, elismeri-e a bűnösségét, illetve lemond-e a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyvéddel sugdolózva konzultált, de végül meghozta a döntését: nem kíván vallomást tenni és ragaszkodik a tárgyaláshoz való jogához.

Behívták az ötödrendű vádlottat, K. J-t is, aki egyébként az elsőrendű vádlott hozzátartozója. A vád szerint K. J. aktívan támogatta K. K-t az elkövetésben. Az ügyésznő indítványát elutasítja, ő is élni kíván a tárgyaláshoz való jogával, de jelenleg nem szeretne vallomást tenni.

A bírónő az ügyet tárgyalásra utalta. Az elsőrendű vádlottnak - mivel nem vette át a vádiratot és az idézést két ismert lakcímén sem - később kerül sor az előkészítő ülésére. Ezért is távozhatott a tárgyalás elején. A bíróság az ügyvéddel egyeztetve kijelölt egy időpontot a számára.

Az ügy tárgyalása egy későbbi időpontban folytatódik majd.