Meghalt a Szezám utca alkotója

szezám utca
Vágólapra másolva!
Meghalt a valaha volt legnépszerűbb gyerekműsor társalkotója és egyben producere, Lloyd Morrisett. A száznál is több Emmy-díjjal kitüntetett Szezám utca itthon is több gyerektévén tűnt fel az elmúlt években. A Szezám utca 1989 novemberében került először a képernyőkre, azóta felülmúlhatatlan sikereket ért el kategóriájában.
Vágólapra másolva!

Lloyd Morrisett eredeti szakmája szerint kísérleti pszichológus volt, aki az oktatás és a kommunikáció területén alkotott. Társalapítója volt Joan Ganz Cooney mellett a Children's Television Workshopnak, mely a Sesame Street című gyermektelevíziós műsort létrehozó szervezet és ma már Sesame Workshop néven fut tovább.

A szervezet saját Twitter-oldalán jelentette be alapítójuk halálhírét, Morrisett 93 éves volt.

Lloyd Morrisett nélkül nem lenne Szezám utca. Ő volt az, aki először felvetette, hogy a televíziózással az óvodáskorú gyerekeknek olyan alapvető készségeket tanítsanak, mint a betűk és a számok. Több mint ötven éven át megbízható partnerem és hűséges barátom volt, rettenesen fog hiányozni." - írta bejegyzésében Ganz Conney, a Sesame Workshop másik alapítója.