1998 körül jelentek meg az első vetkőző hírolvasók – valójában aktmodellek, esetleg pornósok - különféle tévékben, eleinte csak időjárás-jelentésekkel, majd minden mással, főleg bulvárral, sporthírekkel is képernyőre kerültek. Volt, aki híreket is olvasott. Természetesen nem az volt jellemző rájuk, hogy újságírók voltak - inkább aktmodellek, rosszabb esetben olykor pornósztárok. Mutatunk párat közülük.

A szórakoztatásnak különös formáját választotta a cseh Nova TV, amely 1998 januárjában kezdett el lengén öltözött nőket alkalmazni a késő esti időjárás-jelentés felolvasásához, de pár évvel később felhagytak ezzel. Koreai és japán kábeltévék is bevetették a meztelen időjárás-jelentőket, majd sorra több ország: Magyarországon a PRO4 csatornán volt látható pár hónapig három topless nő, akik 2023 első hónapjaiban fedetlen mellekkel jelentetették be, hogy hóvihar közeleg vagy befagyott a Balaton. A magyar pucér időjárás-jelentőket itt megnézheti.

Képgalériáért kattintson a fotóra!desnudando la noticia

Később indult Dél-Amerikában a Desnudando la Notícia, szabadfordításban „Hírek csupaszon", és a DLN egy komplett filozófiát kreált a műsorai mellé, ami elég viccesen hatott. „A fő célja a közönség szórakoztatása, oktatása és tájékoztatása. Célunk, hogy a nők felszabadításán keresztül legyőzzük a meztelenség körüli tabukat. (...) A meztelen nőkön keresztül szeretnék forradalmasítani a pornográfiáról és más témákról alkotott régi elképzeléseket" – ilyesmi szövegeket írtak magukról. Itt egy nő a műsorból:

Képgalériáért kattintson a fotóra!DLN

Egészen változatos, de nem mindig fontos híreket olvastak be. Az egyik egy macskáról szólt, amely fehér volt, fekete szőrrel az orra alatt, így egyesek Hitler reinkarnációját látták benne. Egy másik őrületes hír arról szólt, hogy egy betörő annyira elfáradt a ház kifosztása közben, hogy ledőlt aludni, így kapták el. Ezt épp az alább hölgy mondta be:

Képgalériáért kattintson a fotóra!DLN

 A cikk folytatódik, képekért, sztorikért lapozzon!