Sok fiatal lány indul neki különféle szépségversenyeknek, mert azt gondolja, hogy egy csapásra megváltozik majd az élete, pompa, hírnév, sok pénz lesz a jussa. Az ismertséget azonban fel kell dolgozni, az idő múlását pedig el kell fogadni, abba bele kell törődni, ez pedig nem ment mindenkinek. Volt, aki kábítószer-kereskedelem miatt került börtönbe, másokat megöltek - nézzünk pár emlékezetes esetet!

Sokaknak ismerős lehet Molnár Csilla tragikus története, aki 1969-ben született, 1985-ben pedig megnyerte a hosszú idő után újra megrendezett magyar szépségversenyt. Következő év februárjában a málta Miss Europa versenyen harmadik lett, de élete sajnos nagyon korán véget ért, a feldolgozatlan élmények, konfliktusok, támadások miatt sok gyógyszert vett be, és 1986. július 10-én, mindössze 17 évesen meghalt.

Az 1985-ös Magyarország szépe verseny győztese Molnár Csilla, mögötte az udvarhölgyei, balra Füstös Veronika, jobbra Kruppa JuditForrás: Fortepan/Gábor Viktor

Nem túlzás, hogy az eset a fél országot sokkolta, annyira hogy 1989-ig már nem is rendeztek itthon szépségversenyt. Nem ő volt azonban az egyetlen, kifejezetten tragikus sorsú szépségkirálynő a világon, mert a gyorsan megszerzett ismertség, hírnév, pompa sokak életében hozott visszafordíthatatlan eseménysorozatot, törést – adott esetben börtönt vagy korai halált. Nézzünk pár történetet!

Solange Magnano

1971-ben született az argentínai Córdoba városában, modellként lett sikeres, 1994-ben pedig megnyerte a most 45 millió lakosú dél-amerikai ország szépségversenyét. A siker után országosan híres lett, saját modellügynökséget alapított, 2001-ben pedig ikerfiai is születtek, Bruno és Lautaro. Minden adott volt hozzá, hogy egy híres és szép nő, férjjel és két gyerekkel kellemes életet élhessen.

„Ő már gyerekkora óta királynő akart lenni minden területen. Európában a leghíresebb divattervezőkkel dolgozott, rengeteget utazott, egészen addig, míg meg nem ismert engem, és letelepedett velem San Franciscóban" – emlékezett a férje. „38 évesen azonban a teste már nem volt olyan ruganyos, én meg hiába mondtam neki, hogy az idő múlásával hadakozni teljesen haszontalan dolog."

38 évesen azonban nem bírta elviselni, hogy a teste – különösen az ikerterhesség után – már nem olyan feszes, mint tinédzserévei végén volt. A mellműtét után a fenekét akarta szebbé tenni, újabb operációra vállalkozott, azonban komplikációk adódtak és tüdőembóliában meghalt. Ez 2009-ben történt, két nyolcéves gyerek maradt utána. A tragédia után Argentínában fellángolt a vita arról, hogy engedélyezhetők-e az esztétikai, plasztikai műtétek, és a modellszakma megítélése is látványosan romlott.

Lapozzon, vannak még történetek!