Szalai Vivien: Mindig tudtam, hogy mit akarok elérni

szalai vivien
Vágólapra másolva!
A TV2 hírigazgatója, Szalai Vivien a Mandinernek adott hosszú interjút, amelyben eddigi karrierjéről és további terveiről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Szalai Vivien már hét éve a TV2 hírigazgatója, eddigi sikereiről és szakmai kihívásokról egyaránt mesélt a Mandinernek egy friss interjúban. "Azoknak az embereknek, akik határozott cél, elképzelés és vízió mentén haladnak az útjukon, elkerülhetetlenül lesznek ellenfelei, csúnya szóval ellenségei.

Kitűnő tanuló voltam, tanulmányi versenyek sorát nyertem, míg más játszott, bulizott vagy lógott a suliból, addig én tanultam és versenyeztem. Nem voltam különösen népszerű diák, mert engem akkor sem az hajtott, hogy a környezetemnek feleljek meg, hanem mentem a saját álmaim, céljaim, vízióim felé. Ez a fajta attitűd felnőtt fejjel is megmaradt – szerencsére" – mondta magáról.

Szalai Vivien Forrás: Instagram/Szalai Vivien

Szalai Vivien kitért arra is, hogy a TV2-nél rekordernek számít, hisz első nőként lett hírigazgató, ráadásul minden elődjénél több időt töltött már a pozícióban – miközben az irányítása alatt a Tények, a Tények plusz és a Mokka magasan piacvezető lett.

A TV2-nek ráadásul nemcsak fő riválisával, az RTL Klubbal, de újabban a közösségi média világával, a hagyományos tévézés térvesztésével is fel kell vennie a versenyt, Szalai Vivien erről így beszélt: "Valóban nagy a kihívás, amire válaszokat kell adnunk. Első lépésként a Tények.hu-t átalakítottuk híroldallá, és kiemelkedő számokat produkál – noha egészen kicsi csapat, konkrétan négy fő készíti, a közelmúltban megdöntötte minden korábbi rekordját. Egyes napokon több mint egymillió oldalmegtekintésnél is járt, csaknem nyolcszázezer egyedi látogatószámot ért el, ezzel bekerült Magyarország top tíz weboldala közé.

De ha már a konkurenciát említette, azt azért ne hallgassuk el, hogy a teljes lakosság körében éves szinten a Tények magasan győztes az RTL Híradójával szemben, és ugyanez igaz a Mokka esetében a reggeli műsorsávban" – magyarázta.

A teljes interjú itt olvasható.