Megrázó: így emlékeznek zenésztársai a 29 évesen meghalt magyar énekesre

Siklósi Örs, galéria, 2021
Zamárdi, 2019. augusztus 21. Siklósi Örs, az AWS együttes énekese az idei Petőfi Zenei Díjak átadásán a zamárdi Strand Fesztiválon 2019. augusztus 20-án. A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és az M2 Petőfi TV közös díjait - tizenkét kategóriában - egész estés gálán adták át. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Siklósi Örs 2021 februárjában halt meg, fél évvel azután, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála. Az AWS énekesét akkor ismerte meg az ország, amikor zenekarával képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.
Vágólapra másolva!

A 29 éves korában meghalt Örs 2020 tavaszán tudta, hogy súlyos betegségben szenved. Így is dolgozott, a barátai szerint szólólemezt készült megjelentetni, illetve zenekarával tervezték kiadni az AWS 5. nagylemezét.

Barátai búcsúkoncertet adtak az emlékére 2021 szeptemberében, amikor is többezer rajongó tisztelgett Örs előtt a Budapest Parkban. Az AWS idén jelentette be, hogy új énekessel, életük két legnehezebb, legtragikusabb éve után folytatják a munkát.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

"Örs nélkül soha nem leszünk az a zenekar, akik előtte voltunk, ezt mi is tudjuk. Viszont mi leszünk az a zenekar, akik életünk két legnehezebb és legtragikusabb éve után, talán végre először tudunk mosolyogva a jövőre tekinteni, és akik mindig a zsigereikben fogják hordozni azokat az értékeket, amiket mindig is szerettünk volna képviselni" - írta közleményében korábban a zenekar.

Az AWS a halála évfordulóján egy képpel emlékezett meg róla, a bejegyzés mellett sorra gyűlnek a rajongók hozzászólásai.

Forrás: AWS/Facebook