Elképesztő összegért árulják az Omega együttestől ellopott aranylemezt

Kóbor János egész alakos fotó énekel énekes ÉPÜLET évforduló FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS jubileum KÉPKIVÁGÁS koncert Közéleti személyiség foglalkozása közönség megalakulás mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ művész MŰVÉSZET rajongó SZEMÉLY színpad TÁRGY ÜNNEP ünnepel zenész
Budapest, 2012. október 6. Kóbor János, az Omega együttes énekese a zenekar megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2012. október 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Nemrég azzal vádolták az Omega együttes tagjait, hogy nyerészkedési szándékkal adják ki újra a korábbi albumokat, emiatt magyarázkodhatott a zenekar menedzsere. Nemrég egy rajongói csoportban figyeltek fel arra, hogy valaki az együttes egyik aranylemezét árulja jó pénzért cserébe, ami feltehetőleg korábban Kóbor János tulajdonában volt, halála után lophatták el tőle. 
Vágólapra másolva!

Egy Facebook-csoportban lettek figyelmesek arra, hogy egy felhasználó az Omega-együttes egyik aranylemezét hirdeti a többi felhasználó számára, ami azért is furcsa, mert ezeket az előadók, de örököseik sem szokták továbbadni, hiszen nagy becsben tartják az elismerést.

Az Omega együttes 1982-es aranylemezét hirdette meg egy ismeretlen, bár a hirdetés szövegéből nem egyértelmű melyik a szóbanforgó lemez, de a dátum miatt valószínűleg az 1981-ben megjelent, Az arc című kiadványt bocsáthatta áruba, ami akkoriban több mint százezer példányban kelhetett el ahhoz, hogy aranylemeznek nyilvánítsák.

"Hogy őszinte legyek én csak hallomásból tudom, hogy valaki hirdette az egyik Omega aranylemezt, ami szerintem is Az arc lehetett. A hirdető már levette a posztot.

Mind megvolt és nagy becsben is tartotta őket, de nem volt az a típus, aki minden nap a saját és a zenekar sikereit akarta nézegetni az otthonában. Éppen ezért, senkinek nem tűnt fel, hogy ez a bizonyos lemez hiányzik. Persze az sem kizárt, hogy egy hamisítványról van szó, de minden esetre az gyanús, hogy egy újságírói megkeresés után a hirdetés eltűnt a csoportból" - mondta a Borsnak Trunkos András, az Omega menedzsere, aki maga sem érti, hogyan kerülhetett illetéktelen kezekbe az aranylemez.

A lap információi szerint a hirdetést azóta már eltávolították, de egy másik felhasználó elárulta, hogy az illető ötszázezer és egymillió forint közötti összegekért próbál szabadulni a szóbanforgó lemeztől.

Az Omega együttes Molnár György, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Benkő László (b-j) 2013-ban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd