Gyászol Cinthya Dictator

Cinthya Dictator
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, szomorú hírt közölt a rajongókkal a Junkies, meghalt a zenekar volt basszusgitárosa, Riki Church. A zenészt többek közt Cinthya Dictator is gyászolja, aki elárulta, hogy mekkora rajongója volt.
Vágólapra másolva!

Riki Church szinte a kezdetektől egészen 2020-ig játszott a punkegyüttesben, jellegzetes stílusa, kinézete és dalai mindig jó értelemben furcsa színfoltjai voltak a zenekarnak. Az 53 éves zenész halálának oka nem ismert, a rajongók mellett több híresség is gyászolja.

"Riki maga volt a stílus. Mikor 20 évvel ezelőtt a rajongójává váltam, azonnal elkezdtem utánozni. Magas talpú bakancsokat rendeltem Amerikából (ami akkor még nem volt egyszerű), szaggatott harisnyákat húztam a karomra, és térdig érő csíkos zoknikat hordtam, természetesen tupírozott hajjal és óriás sminkekkel.
Még basszusgitározni is elkezdtem nagy kitartással és nulla tehetséggel. Idővel a gitáromat kamerára cseréltem, és egyik este csörgött a telefonom, nem hittem a fülemnek. Ő hívott. Elsőként felkért, hogy fotózzam az új zenekarának a koncertjét. (Koncertfotózást soha többé nem vállaltam, nem a szakterületem). Teltek-múltak az évek, és én felnőttem. Mindig végtelenül kedves volt hozzám, és hiába próbált egyenrangú félként kezelni, de hiába, hiszen én a mai napig a rajongója vagyok. Riki, köszönöm, hogy részese voltál a gyerekkoromnak, az útkeresésemnek és a stílusom kialakulásának! Nagyon fogsz hiányozni!" - írta.

Riki Church, azaz Biritz Tibor, a Junkies korábbi basszusgitárosa nem sokkal a halála előtt üzent a közösségi oldalán, erről itt olvashat.