Újabb nagy dobásra készül Tóth Andi

Sztárban Sztár, TV2, szórakoztató műsor, TV, tévé, 2023.01.31. Tóth Andi,
Vágólapra másolva!
Az influenszerek világába bepillantva, aktuális társadalmi kérdéseket boncolgat Bánszki Kristóf kisjátékfilmje, a Szelfi Egyetem. A Nagy Blanka és Pribelszki Norbert főszereplésével készült alkotás április 1-én debütál az HBO platformjain és olyan színészek kaptak egy-egy rövid, ám igen meghatározó szerepet a filmben, mint Csoma Judit, Varga Izabella, Elek Ferenc, Fröhlich Kristóf és fontos szerepben tűnik fel Tóth Andi is.
Vágólapra másolva!

Április 1-től elérhető az HBO platformjain Bánszki Kristóf kisjátékfilmje, a Szelfi Egyetem. A történet szerint az egyetem álompárja, Rómeó (Pribelszki Norbert) és Anabell (Nagy Blanka) az ország legfelkapottabb influenszerei, közös profiljukon csak 12.763 követés hiányzik az egymillióhoz, amely országos rekord.

Meghitt mozizásuk alatt Anabell furcsa dolgot talál: a popcornos dobozból egy jegygyűrű kerül elő.

Rómeó pedig térdre ereszkedik az okostelefonok kereszttüzében. Ők és követőik a felhők fölött járnak, de nem is sejtik, hogy pár óra múlva tökéletes életük igazi rémálommá változik.

Nagy Blanka és Pribelszki Norbert, a Szelfi Egyetem két főszereplője Forrás: Üveghegy Film

"2017-ben filmtudomány mesterszakon Bacsó Péter életművéről írtam a szakdolgozatomat, alkotásai vizsgálata közben megállapítottam: társadalmi jelenségekre, trendekre szinte azonnal reagáló, publicisztika jellegű, ugyanakkor szatirikus filmek hosszú ideje csak elvétve készülnek Magyarországon, pedig külföldön nagy reneszánszuk van.

Fejemben egy olyan világot vizionáltam, ahol nem csupán megélni lehet az influenszerkedésből, de szakmaként tanulni is – intézményi kereteken belül" – árulta el Bánszki Kristóf rendező. – „Véleményem szerint ők a mai világ médianyilvánosságának legmeghatározóbb szereplői, életük vitathatatlanul az érdeklődés középpontjában áll. Szerepük, hatásuk ugyanakkor nem pusztán adomány, hanem felelősség is egyben, mely morális kérdéseket vet fel. Ezt vizsgálja a film, melynek üzenete, hogy a legnehezebb pillanatokban is van lehetőségünk formálni saját sorsunkat, de állandó fenyegetés a mai világban, hogy a külvilág által diktált elvárások gyakran saját belső akaratunkat is próbára teszik" – tette hozzá.

Rómeót a rapper, dalszerző Pribelszki Norbert alakítja.

„Nagyon megfogott a film témája, azt gondolom, hogy nagyon aktuális, nagyon mai és egy olyan kérdéskört boncolgat, amin magam is gondolkoztam már. Meddig megy el az ember, mit képes feláldozni azért a kirakat-életért, amit mindenki irigyel; és mi marad, ha egy-egy influenszer mellől eltűnnek a szponzorok, ha nincs rajta a figyelem, mihez kezd. Örültem Rómeó szerepének, kihívást jelentett, hiszen érzelmi szintek között kellett ugrálni viszonylag minimális idő alatt" – mondta Norbi, aki nem csak színészként, hanem dalszerzőként is kapcsolódik a projekthez.

Rómeó szerelmét, Anabellt Nagy Blanka kelti életre.

A forgatást hosszú és egyben nagyon hasznos próbafolyamat előzte meg. Ennek köszönhetően bár feszített ütemű volt a film felvétele, nagyon jó hangulatban telt a munka" – árulta el Blanka, aki gyerekkora óta szinkronizál is.

Nagy Blanka alakítja a női főszereplőt, Anabellt Forrás: Üveghegy Film

A kisjátékfilmes gyakorlathoz képest rövidebb forgatási idő, de összességében hosszabb munkafolyamat során készült el a Szelfi Egyetem, a próbák mellett a filmhez kapcsolódó zenei projektek miatt. A fiatalos témájú és hangulatú alkotásban feltűnik a Szelfi Egyetem filmzenéjét jegyző Závodi Marcel is.

A rendező Tóth Andi zenei tehetsége mellett színészi kvalitásait is szerette volna megmutatni, így a népszerű énekesnő nem csak a film egyik betétdalának társszerzője és közreműködője, hanem ő alakítja Vandát, aki Anabell népszerűségére pályázik.

A Szelfi Egyetemben olyan színészek kaptak egy-egy rövid, ám igen meghatározó szerepet, mint Csoma Judit, Varga Izabella, Elek Ferenc, Fröhlich Kristóf vagy Tasnádi Bence.

Tóth Andi is felbukkan a Szelfi Egyetem című filmben Forrás: Üveghegy Film