Megszólalt súlyos betegségéről Benedek Miklós

Benedek Miklós és Szabó Éva
Benedek Miklós és Szabó Éva
Vágólapra másolva!
Benedek Miklós már az otthonában gyógyul, elmondta, hogyan érzi magát.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Benedek Miklós tavaly december óta nem állt színpadra, azóta többször is volt kórházban. Már otthonában gyógyul, de hosszú pihenésre van szüksége, őszig biztosan nem tér vissza a színházba.

"Ha minden jól halad, ősszel visszatérek a színházba. Persze azt még meg is kell érni! Új darabot ugyan egyelőre nem tervezek, de a korábbi szerepeimet szeretném visszavenni" – mondta a Blikknek.

Benedek Miklós Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nemrég volt egy nagyobb szív- és tüdővizsgálatom, egy hét múlva kell visszamennem kontrollra... Az egyik nap jó, a másik rossz, ez már csak így van ebben a korban. A vízhajtó szedése eléggé megvisel, tizenöt kilogramm ment le rólam, ez szinte mind víz volt, és most nagyon vigyáznom kell, nehogy visszajöjjön, mert az az orvosaim szerint veszélyes lehet. Kímélni kell hát magam, úgyhogy itthon tevékenykedek most leginkább" – nyilatkozta az egészségi állapotáról.

"A lábam miatt kell egy kis gyógytorna, ez legalább formában tart, és a család, az unokák is erőt adnak. Sok elmaradásom van, úgyhogy nem unatkozom itthon, rengeteg könyvet kellene elolvasnom, emellett rendezgetéssel töltöm az időt. Van egy nagy titkos tervem is, amit mindenképpen szeretnék végigvinni, remélem, lesz még elég időm rá" – tette hozzá.