Szívszorító vallomást tett a Republic néhai énekesének gyászoló testvére

Bódi László, Cipő
Vágólapra másolva!
Ma, március 11-én tíz éve annak, hogy meghalt a legendás magyar énekes, Bódi László "Cipő", akit azóta is gyászol családja, barátai és a Republic zenekar rajongói. Rengeteg magyar slágert köszönhet neki és az együttesnek a közönség, melyeket mai napig szívesen hallgat bármelyik korosztály. Az énekes halálának évfordulójának okán megszólalt egykori zenésztársa, Boros Csaba és Cipő testvére is, aki egy fájó emléket árult el bátyjáról.
Vágólapra másolva!

Bódi László súlyos szívbetegségben szenvedett, bár megoperálták, mégsem tudott felgyógyulni. Majd egy váratlan tüdőgyulladás tovább rontott állapotán, végül egy szívroham után nem sikerült őt újraéleszteni az orvosoknak. A Republic zenekar jövője sokáig kérdéses maradt halála után, de a basszusgitáros, Boros Csaba vezetésével, meglepő módon, a mai napig sikeresek maradtak.

Boros Csaba, az egyik alapító tag vezeti tovább a Republic zenekart Fotó: Koncz Márton - Origo

Boros Csaba visszaemlékezései alapján a Karthago együttes gitárosa, Szigeti Ferenc mutatta be őket egymásnak sok évvel ezelőtt.

Már tíz esztendeje nincs közöttünk, így már nyugodt szívvel tudok beszélni a közös múltunkról. Itt van bennem a tragédiájának emléke. Kezdve attól, hogy egy stúdiófelvételen nem tudta elénekelni a 16 tonna című nótát, mert már fulladt, folytatva a rosszulléteivel, s az időnként rátörő depresszióval. De ne így emlékezzünk rá, mert rengeteget kaptunk tőle! Amikor kérdezték, miért zárkózik be, miért vonul el a világtól, azt felelte: a negatív élményekből is táplálkozik. Költő volt, aki magát lírai vadembernek hívta. Mert a színpad volt az egyetlen hely, ahol megnyílt, és kitombolhatta magát. Büszkén mondhatom, talán nekem és a zenekar tagjainak is köszönheti, hogy minden álmát megvalósíthatta. Lett saját bandája, zenét írhatott nagy kedvencének, Koncz Zsuzsának, atyai barátságba került példaképével, Bródy Jánossal, megismerték és rajongásig szerették az emberek. A nagy generáció méltó utódja, s talán vele együtt a Republic is" - emlékezett vissza Boros Csaba, a zenekar basszusgitárosa, aki Bódi László halála óta is sikerrel vezeti tovább a Republicot.

- szögezte le a Blikknek adott interjúban Boros Csaba.

A lapnak megszólalt az évforduló kapcsán Bódi László "Cipő" húga, Bódi Marica, aki nagyon fájó emléket osztott meg testvéréről.

Hetente kimegyünk a sírjához a kistarcsai temetőbe, s mindig azt látjuk, hogy van ott friss virág. Felkavaró, hogy a mai napig mennyien szeretik őt. A halálát követően a fájdalom közepette sok feszültség volt a család és a zenésztársak között, de ez már a múlté. Nincs bennem harag, már rég nem zavar, hogy Laci nélkül is játszik a Republic. Ez az ő útjuk, az enyém pedig az, hogy vigyázok az édesanyámra és odafigyelek a 35 esztendős fiamra. Sajnos Laci volt feleségével és két lányával – Rékával és Petrával – megszakadt a kapcsolatunk" - mondta megtörten Bódi Marcia, aki a mai napig nem tudta feldolgozni szeretett testvére halálát.

Bódi László "Cipő" koncert közben Forrás: MTI/Beliczay László