Az ismert amerikai férfimagazin magyar kiadása 1999-ben támadt fel, és nem akartak egy ismeretlen, de nyilvánvalóan jól kinéző modellel indítani - kellett valaki, akinek meztelen fotóira sokan felkapják a fejüket. Xantus Barbara akkor már nyolc éve egy népszerű sorozatban játszott, a fél ország ismerte - őt választották, és a színésznő nem mondott nemet.

A rendszerváltás előtti évben, 1989-ben jelent meg először a Playboy magyar kiadása, de az amerikai tulajdonos 1993-ban megszüntette itthon a lapot, alighanem a tervezett bevételek elmaradása miatt. A 90-es években a lengyel, az orosz, a cseh, a szlovák és a horvát Playboy-magazinok sikere miatt mégis feltámadt itthon az újság, egyből 75 ezres példányszámban, 136 oldalon, 495 forintért.

A lap sajtóeseményen jelentette be, hogy az aktfotók mellett filmekről, színházról és zenéről szóló cikkeket, erotikus témájú szépirodalmat és szexualitással kapcsolatos írásokat közölnek. Xantus Barbara volt az első színésznő, aki megmutatta magát meztelenül a magyar kiadásban - jó választás volt, hiszen az 1991 és 1999 köz futott Família Kft. miatt - nem túlzás - a fél ország ismerte. A nagy kereskedelmi tévék 1997-ban indultak, a komédiasorozatnak hat évig gyakorlatilag nem volt ellenfele nézettség tekintetétben.

Képgalériáért kattintson a fotóra!Playboy

Xantus Barbara akkor 30 éves volt, állítólag sokan le akarták beszélni a fotózásról, de végül belement, a szexi képeket pedig egy ismerőse, a Família Kft. operatőre, Gulyás Buda készítette, a fotózásra pedig rendező férje, Szurdi Miklós is elkísérte. Kislánya, Panna ekkor még csak kétéves volt.

Évekkel később azt nyilatkozta Xantus Barbara, hogy elképzelhető, hogy újra ledobja magáról a ruhákat a Playboy kedvéért. "Csakis akkor vállalnám, ha ismét Gulyás Buda fotózna, mint 11 évvel ezelőtt" - nyilatkozta a Borsnak Xantus, aki hozzátette, férjének, Szurdi Miklósnak sincs semmi kifogása az ellen, hogy felesége 43 évesen, két gyerek után is vetkőzzön.

Képgalériáért kattintson a fotóra!Playboy

A lap a férfimagazint is felkereste az ügyben, akik akarták a színésznőt, nagyon örülnének annak, ha ismét pucérkodna nekik egyet. "Barbi ott volt a Playboy jubileumi partiján, akkor még nem került szóba, hogy újra ledobná a ruháit. De a Playboy örülne neki" - nyilatkozta a később felmondott főszerkesztő.

A cikk folytatódik, több képért lapozzon!