Utolsó pillanatban mentették meg a magyar zenész életét

Wolfie
Vágólapra másolva!
A Punnany Massif alapító tagját, a Wolfie-ként is ismert Farkas Rolandot jelenleg trombózissal kezelik kórházban. Ő egyelőre nem akart nyilatkozni, de nagyon sokan aggódnak érte.
Vágólapra másolva!

Amint a zenész bejegyzésben olvasható, a trombózis egy hosszú repülőút során alakult ki Roland lábában: a családdal épp Vietnámból tértek haza, alig egy napja voltak itthon. A Blikk kereste a zenészt, de nem kívánt bővebben nyilatkozni az állapotáról, zenésztársai, kollégái, barátai azonban sorra kívánnak jobbulást és fejezik ki aggodalmukat a poszt alatt.

Tarján Zsófi szerint nagyon fontos az üzenet, amit a Punnany Massif zenésze megfogalmazott. "Ezúton is jobbulást kívánok neki, és nagyon remélem, hogy sok emberhez eljut az üzenet, mert ez valóban nagyon fontos" - írta.

Széles Iza szintén aggodalmát fejezte ki, az énekesnő ráadásul pontosan ismeri a jelenséget, ugyanis korábban trombózisra való hajlamot állapítottak meg nála.

Én már tudom magamról, hogy hajlamos vagyok a trombózisra, éppen ezért is fontos, amit Roland megfogalmazott. Ráadásul nem csak a hosszabb repülőutakon, de autóban, buszban is nagyon oda kell figyelni, és kétóránként érdemes megállni, hogy átmozgassuk a végtagjainkat" – fogalmazott az énekesnő.

Forrás: Wolfie/Instagram

A trombózisra való hajlam lehet genetikailag öröklődő, de bizonyos tényezők is közrejátszhatnak a kialakulásában.

A mélyvénás trombózis esetében az érfalakon vérrögök képződhetnek, és teljes elzáródást okozhatnak, ami életveszélyes állapotot idézhet elő. A szakorvos szerint a mélyvénás trombózis gyakori szövődménye a tüdőembólia, ami halálos kimenetelű is lehet, és az erre hajlammal rendelkezőknél egy hosszú utazás során alakulhat ki.