A harmadik válogatóval, Kamarás Ivánnal folytatódik A Dal

a dal 2023
Vágólapra másolva!
Műfaji sokszínűség, az új generáció zeneszerzői és egy vadonatúj duett Caramel és Horányi Juli előadásában A Dal 2023 második válogatójában. Az élő show 40-es mezőnyének fele már bemutatkozott, szombaton ismét 10 ígéretes dal verseng „Az Év Dala 2023" címért - áll az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

A dalválasztó második válogató adására hazánk nagyjai, Petőfi Sándor, Madách Imre, valamint a Himnusz 200 tiszteletére egy különleges dal született, amelyet extra produkcióként Molnár Ferenc „Caramel" és Horányi Juli adott elő. A Kétszáz év című duettel a magyar kultúrát és a magyar nyelvet ünnepelte a hazai könnyűzenei paletta frissítését célzó dalverseny. A következő válogató adások extra produkcióiban a Petőfi 200 alkalmából eddig még nem hallott megzenésített versek hangoznak el.

A szombati harmadik válogató adásban újabb 10 dal érkezik élő zenei kísérettel:

Bihary Kira – Tiszavirág
From The Sky – Antarktika
Jazztelen – Kaja meg sex
Kamarás Iván – Polinéz sanzon
Marcell – Felhők közt
Mivana – Égni kell
Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom
Schultz Gellért feat. tá.dé – Paraván
Szekér Gergő – Hol jársz?
The Sharonz – Dilemma

A tét az elődöntőbe jutás, amelyben már akusztikus verzióban szólalnak meg a produkciók, az április 29-i döntőben pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kiséri a finalistákat.

Forrás: MTVA/Sárosi Zoltán

A második válogatóban Mező Misi kiemelte, hogy nemcsak új magyar dalok, hanem egy új szerző generáció is bemutatkozik Magyarországnak, hiszen számos előadó maga írta a versenydalát. A zsűripontszámok szoros mezőnyt alakítottak ki, de csak 4 dalt juttathattak az elődöntőbe. Wolf Kati kiosztotta A Dal 2023 első 10 pontját Szekeres Andrásnak. A Junkies punk-rock énekese lírai oldalát mutatta meg Az ősz című dalában.

Továbbjutott Kohánszky Roy új zenekara, a Roy Galeri Boldog vagy című „fesztiváldala", amely a frontember feleségével való megismerkedéséről szól. Pádár Szilvi a Súlytalannal a műfaji sokszínűség jegyében meghozta a jazzt a műsorba. A QUACK Akkor is című egyedi stílusú produkciója nem csak a zsűrit győzte meg, a műsorvezetők, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre táncra is perdültek. Az 5. továbbjutó a közönség szavazatai alapján ismét egy metál zenekar lett, az EVERFLASH Édenkertje így visszatér az akusztikus fordulóban.

A 40 versenydal már meghallgatható adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással értékes A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán.