Halle Berry köztudottan 500 ezer dolláros bónuszt kapott azért, hogy egy emlékezetes filmjelenetben megmutassa a melleit, de vajon mennyiért vetkőztek meztelenre más színésznők, tévésztárok, modellek? A skála elég széles, ahogy az a konkrét példákon is látszik.

Ismert történet Halle Berryé, aki a húszas évei elején még hajléktalanszállón is élt, 2002-ben pedig már a fekete színésznők közül az első főszereplőként kapta meg az Oscar-díjat a Szörnyek keringőjéért. Egy évvel korábbi filmjében, a Kardhalban már volt egy emlékezetes meztelen jelenete (a videón nagyjából 3.15-től), amikor meztelenül olvasott, majd teljes természetességgel leeresztette a könyvet az ölébe.

Halle Berry a KardhalbanForrás: Warner Bros.

A rövid képsornak nemcsak Hugh Jackman karaktere és a nézők örülhettek, de Berry bankszámlája is jócskán meghízott tőle, a pár másodpercért ugyanis 500 ezer dolláros bónuszt kapott. Ráadásul a szerződésében állítólag úgy szerepelt, hogy mellenként jár neki 250 ezer dollár (a mostani árfolyamon nagyjából 90 millió forint), ezt akkor is megkapta volna, ha csak az egyik mellét veszi elő.

Jóval kevesebbért jóval többet

Jenna Jameson fénykorábanForrás: Playboy

Érdekes ezt összevetni az akkori pornós gázsikkal, a legtöbb színész és színésznő ugyanis egy egész filmért nem kapott ennyit, leginkább 50 és 100 ezer dollár közötti összegeket vihettek haza egy-egy forgatás után. Persze ennek a műfajnak is megvoltak a maga sztárjai, Jenna Jameson a karrierje csúcsán például már 350 ezret kapott egy filmért, különféle befektetéseivel együtt még ma is 5 millió dollár körül mozog a nettó vagyona – pedig még 2010 előtt visszavonult.

Mennyi jár egy Playboy-fotózásért?

Nemcsak a filmezés, de az erotikus fotózás is hozhat jó pénzt a konyhára, főleg, ha egy ismert sztárról van szó, nem pedig csak egy névtelen modellről. A Playboy sosem verte nagydobra, hogy alapból mennyit fizet egy képsorozatért, azt azonban lehetett tudni, hogy Hugh Hefner utolsó éveiben a hónap playmate-jét 25 ezer dolláros, az év playmate-jét pedig 140 ezer dolláros bónusz illette – az egyéb juttatásokról, kocsiról vagy „lakhatásról" (a Playboy-villában) már nem is beszélve.

Kim Kardashian a PlayboybanForrás: Playboy

A legendás magazin első száma 1953-ban Marilyn Monroe-val a címlapon jelent meg, a színésznő akkor – úgy tudni – 500 dollárt kapott a fotózásért. 2007-ben Kim Kardashian állítólag már ennek az ezerszereséért vetkőzött a lapnak, ma pedig biztosan csak sokkal többért vállalná, ha egyáltalán igent mondana egy hasonló felkérésre – a nettó vagyona ugyanis közben elérte az 1,2 milliárd dollárt, 500 ezerért valószínűleg már a kisujját se mozdítaná.

Pamela Anderson, a Playboy legtöbbet fotózott modelljeForrás: Playboy

A Playboy történetében egyébként Pamela Anderson szerepelt a legtöbbször, összesen tizennégyszer a címlapon, ennek megfelelően a későbbi alkalmakkor már egymillió dollárt kapott egy fotózásért. Úgy tudni, az alábbi sztárok szintén egymillió dollárért vetkőztek a lapnak, elérve ott a legmagasabb összeget:

  • Denise Richards
  • Lindsay Lohan
  • Heidi Montag

Lapozzon, nézze meg őket is meztelenül!