Súlyos alkoholista több magyar sztár, végzetesen lecsúsztak

Baukó Éva
Vágólapra másolva!
Bár kétségkívül az egyik legnagyobb tabu az alkoholfüggőség, vannak olyan sztárok, akik a legdurvább történeteiket is megosztják a nyilvánossággal abból az időszakból, mikor nem bírtak nemet mondani az italra. MC Hawer úgy fogalmazott, a halál torkából mászott ki, de rettenetes állapotban volt az épp elvonón tartózkodó Molnár Gusztáv és Baukó Éva is.
Vágólapra másolva!

MC Hawer

Az MC Hawer és Tekknő zenésze korábban úgy fogalmazott, a halál torkából mászott ki.

Forrás:Facebook/MC Hawer

A zenész nemrég újabb részletekbe is beavatta rajongóit.

Akkor azt megittam, aztán délelőtt 11-12 felé megint bealudtam. Aludtam délután négyig-ötig, és aztán újabb adagért mentem le a boltba" – mondta MC Hawer, hozzátette, ezután pszichiátriai zárt osztályra került.

Egyszerűen már bármit megettem, megittam, öklendeztem, hányingerem volt, jártam a vécére, de már nem ettem semmit az utolsó két hétben, és nem is hánytam ki semmit, csak epét" – árulta el Mc Hawer, aki korábban is sokszor próbált változtatni az életén, de nem ment neki. Csak az itallal tudott lecsillapodni, ha jó, ha rossz dolog történt vele. Végül sikerült letennie a poharat.

Kezdett kiszínesedni minden, tök jó, hogy az ég kék, a fű zöld, és vannak színek és én ennek nagyon-nagyon örülök. Megtaláltam józanul is az életben a szép dolgokat" – mesélte boldogan az énekes, aki tavaly vérnyomás problémája miatt került kórházba.

Naplót kell vezetnem, és tíz nap múlva vissza kell jönnöm még egy kontrollra. Rengeteg stressz ért mostanában, és a rendszeres mozgást is hanyagolom, valószínűleg ez lehetett a gond. Muszáj lesz újra elkezdnem sportolni" – mondta MC Hawer, akit betegsége során zenésztársa, Benyó Miklós „Tekknő Miki" is támogatott. Mc Hawer a TikTok oldalán segít az embereknek, videósorozatában meséli el saját történetét, tapasztalatait.

@mchawer Alkoholizmusom története - 2. rész #mchawerestekkno♬ eredeti hang – MC Hawer - MC Hawer

Kalapács József

A heavy metal magyar sztárja a pandémia idején mesélt arról, voltak gondjai az itallal. Hétvégi alkoholistának tartotta magát.

– mesélte akkor az énekes, akinek az alkoholfogyasztása az életformájából adódott: akkor ivott, ha fellépése volt. Ahogy viszont a dohányzást is egyik napról a másikra hagyta abba, így történt ez az itallal is. Szerinte csak meg kell hozni a döntést, és igen: lehet józanul színpadra állni.

Forrás: Facebook/Kalapács József

Először furcsa volt, de mindig a koncertek után azt éreztem, hogy hu, de jó buli volt" – mondta a zenész 2020-ban, aki szerint a közönség is jobban érezte magát. Kalapács József szeretne a józanságával példát mutatni, időnként iszik egy-két sört, de nem többet, és nem érzi kötelezőnek. A művész azóta is remekül van. Párjával, Viviennel, aki az alkoholproblémája alatt is kitartott mellette, úgy fogalmazott, élethosszig terveznek egymással. A musicalszínész továbbra is csak alkalomadtán iszik.

Akkor sem azt mondtam, hogy egyáltalán nem iszom. Nem vedelek. Tök gáz, hogy nyilvános helyeken oda kell figyelnem arra, hogy milyen ital van a kezemben. Egyszer valaki látott egy nyilvános helyen, és már írta egy közösségi oldalon, hogy megint iszom. Nem nagyon érdekel, de kicsit bosszant ez a szint" – mondta a rockénekes.

Mészáros Árpád Zsolt

A színésznek is volt nemrég egy keményebb időszaka, napi szinten kezdett inni, mikor nem volt munkája.

– mondta el a Tények Plusznak korábban.

Forrás: Mészáros Árpád Zsolt/Instagram

A probléma gyökere az volt, hogy a kemény hónapok alatt keresőképtelenné vált, így 16 évvel fiatalabb kedvese, Kriszti fizetéséből tudtak csak megélni. "Összeroppantam, mint családfenntartó. Kriszti tartott el bennünket, mert neki volt munkahelye kettőnk közül" - árulta el.

A cikk folytatásáért lapozzon!