Bár kétségkívül az egyik legnagyobb tabu az alkoholfüggőség, vannak olyan sztárok, akik a legdurvább történeteiket is megosztják a nyilvánossággal abból az időszakból, mikor nem bírtak nemet mondani az italra. MC Hawer úgy fogalmazott, a halál torkából mászott ki, de rettenetes állapotban volt az épp elvonón tartózkodó Molnár Gusztáv és Baukó Éva is.

MC Hawer

Az MC Hawer és Tekknő zenésze korábban úgy fogalmazott, a halál torkából mászott ki.

2013 októberében döntöttem úgy, hogy megszabadulok minden káros szenvedélyemtől, legalábbis akkor elsősorban az alkoholtól, amibe már majdnem belehaltam, annyira rossz állapotban voltam, és le voltam épülve.

Forrás:Facebook/MC Hawer

A zenész nemrég újabb részletekbe is beavatta rajongóit.

Az volt a jellemző, hogy általában reggel öt körül felébredtem, és akkor már nagyon másnaposan, nagyon fáradtan lementem, és vettem pár kis ampullát.

Akkor azt megittam, aztán délelőtt 11-12 felé megint bealudtam. Aludtam délután négyig-ötig, és aztán újabb adagért mentem le a boltba" – mondta MC Hawer, hozzátette, ezután pszichiátriai zárt osztályra került.

A 2013-as év volt, amikor október elsején bevonultam az utolsó addiktológiára...

Egyszerűen már bármit megettem, megittam, öklendeztem, hányingerem volt, jártam a vécére, de már nem ettem semmit az utolsó két hétben, és nem is hánytam ki semmit, csak epét" – árulta el Mc Hawer, aki korábban is sokszor próbált változtatni az életén, de nem ment neki. Csak az itallal tudott lecsillapodni, ha jó, ha rossz dolog történt vele. Végül sikerült letennie a poharat. 

Ahogy leszoktam az alkoholról, ugyanúgy átszoktam a józanságra.

Kezdett kiszínesedni minden, tök jó, hogy az ég kék, a fű zöld, és vannak színek és én ennek nagyon-nagyon örülök. Megtaláltam józanul is az életben a szép dolgokat" – mesélte boldogan az énekes, aki tavaly vérnyomás problémája miatt került kórházba.

Szerencsére nincs semmi bajom, most is teljesen jó értékeket mért az orvos.

Naplót kell vezetnem, és tíz nap múlva vissza kell jönnöm még egy kontrollra. Rengeteg stressz ért mostanában, és a rendszeres mozgást is hanyagolom, valószínűleg ez lehetett a gond. Muszáj lesz újra elkezdnem sportolni" – mondta MC Hawer, akit betegsége során zenésztársa, Benyó Miklós „Tekknő Miki" is támogatott. Mc Hawer a TikTok oldalán segít az embereknek, videósorozatában meséli el saját történetét, tapasztalatait.

Kalapács József

A heavy metal magyar sztárja a pandémia idején mesélt arról, voltak gondjai az itallal. Hétvégi alkoholistának tartotta magát.

Az utóbbi néhány évben az alkohol elkezdett máshogy hatni rám, és többször szembesültem vele, hogy nem tudtam vasárnap reggel, mi történt szombaton, és volt közben egy koncert

– mesélte akkor az énekes, akinek az alkoholfogyasztása az életformájából adódott: akkor ivott, ha fellépése volt. Ahogy viszont a dohányzást is egyik napról a másikra hagyta abba, így történt ez az itallal is. Szerinte csak meg kell hozni a döntést, és igen: lehet józanul színpadra állni.

Forrás: Facebook/Kalapács József

A tavalyi évet is végig úgy nyomtam le, hogy nem ittam, és nagyon jól éreztem magam.

Először furcsa volt, de mindig a koncertek után azt éreztem, hogy hu, de jó buli volt" – mondta a zenész 2020-ban, aki szerint a közönség is jobban érezte magát. Kalapács József szeretne a józanságával példát mutatni, időnként iszik egy-két sört, de nem többet, és nem érzi kötelezőnek. A művész azóta is remekül van. Párjával, Viviennel, aki az alkoholproblémája alatt is kitartott mellette, úgy fogalmazott, élethosszig terveznek egymással. A musicalszínész továbbra is csak alkalomadtán iszik.

Sikerül ezt tartani azóta is, nem lettem absztinens, egy-két sör belefér.

Akkor sem azt mondtam, hogy egyáltalán nem iszom. Nem vedelek. Tök gáz, hogy nyilvános helyeken oda kell figyelnem arra, hogy milyen ital van a kezemben. Egyszer valaki látott egy nyilvános helyen, és már írta egy közösségi oldalon, hogy megint iszom. Nem nagyon érdekel, de kicsit bosszant ez a szint" – mondta a rockénekes.

Mészáros Árpád Zsolt

A színésznek is volt nemrég egy keményebb időszaka, napi szinten kezdett inni, mikor nem volt munkája.

Én el akartam menni orvoshoz is, amikor meghoztam a döntést. Felhívtam Zachert, hogy tudna-e segíteni nekem, mert nem voltam olyan állapotban. Éreztem, hogy nem úgy viszonyulok a családomhoz sem, sokkal agresszívebb voltam, állandóan sírtam minden este, ahogy megittam az első pohár boromat – mondta el a Tények Plusznak korábban.

Forrás: Mészáros Árpád Zsolt/Instagram

A probléma gyökere az volt, hogy a kemény hónapok alatt keresőképtelenné vált, így 16 évvel fiatalabb kedvese, Kriszti fizetéséből tudtak csak megélni. "Összeroppantam, mint családfenntartó. Kriszti tartott el bennünket, mert neki volt munkahelye kettőnk közül" - árulta el.

A cikk folytatásáért lapozzon!