Magyarország 37. leggazdagabb üzletembere Budapest V. kerületében él, csupán néhány percre a Deák tértől, és most meg is mutatta a luxusotthonát.

A kétszintes lakást modern elegancia, letisztultság jellemzi, és tartogat néhány egyedi kincset is - írja a Blikk.

Fél éve költöztem ide, a lakást egymilliárdért vettem, a berendezés értéke pedig nagyjából 300-400 millió forint. Ha éppen nem utazom, sok időt töltök itthon, sokszor itt is dolgozom. Szeretek itt lenni, mert nyugalmat, békét áraszt és abszolút engem tükröz. Fél éven át egy belsőépítész és lakberendező segítségével alakítottunk ki mindent. Két nő ízlésvilága keveredett az én mérnöki hozzáértésemmel és azokkal a stílusjegyekkel, amelyeket külföldi útjaim során hotelekben láttam" – mesélte Jákob, akiről hosszabban itt írtunk korábban.

Jákob Zoltán/Instagram

Bár a TV2 idei Nagy Ő-je kifejezetten rendszerető férfi, és nem csinál gondot abból, ha neki kell valamit elpakolnia vagy letakarítania, a hétköznapokban már hosszú évek óta egy bejárónő segíti, aki nemcsak rendért és a tisztaságért, hanem a bevásárlásért is felel.

A földszinten két hálószoba található, egyik az üzletember két lányának birodalma, a másik pedig az apáé. Az emeletre fehér, világító lépcsősor vezet, amely a lakás egyik éke. "Nagyon sokáig készült, egyedi tervezésű. Tíz autónyi fémből rakták össze, és összesen száz órán át festették. A legfelső réteget azzal a csillámporral lakkozták, amit a géllakjaimban is használunk. Ugyanebből került a lámpákra is" – mondta Jákob.

A lakás emeletén az előtérben kondigépek állnak, ezeken Zoltán hetente többször a személyi edzője segítségével sportol. Emellett fürdő és egy rózsaszín háló is található a szinten, a hatalmas tetőteraszt pedig különösen élvezi.

Szeretek a belvárosban lakni, de gondolkodtam kertes házon is. A lakás vásárlása után találtam rá egy csodálatos telekre a Rózsadomb közepén. Megvettem, és úgy tervezem, nyugdíjas koromban ott fogok élni – zárta az üzletember, aki hamarosan a TV2 képernyőjén keresi az igazit.