Kincsként őrzik Gesztesi Károly imádott zongoráját

Gesztesi Károly
Gesztesi Károly
Vágólapra másolva!
Gesztesi Károly április 16-án lenne 60 esztendős. Gyermekei tisztelettel ápolják az emlékét, noha a 210 milliós értékű családi házat már eladták, apjuk legendás zongoráját ma is kincsként őrzik - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Borbély Zoltán, az ismert, népszerű ügyvéd, megannyi televíziós csatorna jogi szakértője idézett fel több emléket a színészről a Blikknek.

Ők ketten Gesztesi Károllyal nemcsak barátok voltak: amikor a színészt egy éjszaka ittas vezetésen kapták, ő képviselte a bíróságon. Talán vele töltötte a legtöbb időt a halála előtti időszakban Gesztesi. Vele és az azóta már szintén elhunyt Lippai László színművésszel. Gesztesi látszólag magabiztos, kiegyensúlyozott férfi volt, ám az elmúlt években újra kellett terveznie a jövőt, az életét.

Emlékezetesek voltak azok az esték, vagy inkább éjszakák Karcsi budakalászi házában

- mesélte Borbély.

Különleges társaság jött ott össze: Németh András, a legendás kézilabdaedző, Lippai László, akit hatvan fölött is Lacikának becéztek, Torgelle Sanyi, akivel az MTK iránti rajongásának köszönhetően barátkozott össze Karcsi. Itt van előttem, ahogy valamennyiünktől megkérdezte, ki hová tart. S én a mai napig bánom, hogy nem kérdeztem vissza: és te hová tartasz, Karcsi?

Valamelyik nap beszélgettem Karcsi egyik fiával, s megkérdeztem tőle, hol van a zongora, azt is eladták esetleg? De ő megnyugtatott, hogy nagy becsben tartják, a család óvja, vigyáz rá. Megnyugodtam – fejezte be Borbély Zoltán.

S valóban: a családhoz közeli forrásunk szerint a színész gyerekei nemcsak a zongorát, de édesapjuk legfontosabb, legbecsesebb tárgyait is megőrizték, és soha, semmi pénzért nem adnák el. Nemcsak nekik hiányzik Gesztesi Károly, aki 2020. január 4-én halt meg, s aki azóta a budakalászi temetőben alussza örök álmát.