Szörnyű tragédia ihlette A Dal 2023 győztes slágerét

RÓKUSFALVY Lili; FODOR Imre A Dal döntő, TV, tévé, A Dal 2023 televíziós show-műsor döntő
Budapest, 2023. április 29. A győztes Titán együttes Éjféli járat című dalát adja elő A Dal 2023 televíziós show-műsor döntőjében, az eredményhirdetés után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2023. április 29-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Mint arról beszámoltunk, az Éjféli járat az év dala, a Titán nyerte az idei nemzeti dalválasztó show-t.
Vágólapra másolva!

A Bors elérte az erdélyi zenekar frontemberét, Szabó Elődöt, aki elmondta, hogy már több alkalommal próbálkoztak, hogy bekerüljenek a dalversenybe, azt pedig hatalmas örömként élik meg, hogy az Éjféli járattal végre célba értek. Még akkor is, ha a szomorú szerzeményt egy tragikus esemény ihlette.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A dalukat egy csúnya szakítós jelenet és egy utána bekövetkező tragédia ihletett. "A 2010-es években nagyon sokat jártam Budapestre az egyik tehetségkutató miatt. Egyik alkalommal a testvéremmel hajnalban metróztunk hazafelé, amikor egy szakításnak lettünk váratlanul a szem- és fültanúi. A lány kiabálni kezdett a fiúval, olyanokat mondott, hogy "ne kövess", "ne keress", "ne legyél az árnyékom". Engem nagyon megérintett ez a jelenet és amiket a lány mondott.

Innen indult a gondolat, szóval a dalnak sajnos szomorú előzménye van" – mesélte.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!